Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ο Φόβος είναι το νέο μέσο της τέχνης του κυβερνάν!

10514521_591216087666531_8643358724829234841_n



Η σκληρή εποχή μας  παρουσίασε ένα νέο μοντέλο  διακυβέρνησης  που στηρίζεται στον Φόβο.
Αυτό ιστορικά πολιτικά και κοινωνιολογικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
Είναι  γνωστό ότι μέσω της ευαισθητοποίησης και απευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης σε ένα θέμα, μπορείς να την οδηγήσεις στο να αντιδράσει υπερβολικά ή να αδιαφορήσει για ένα θέμα, ανάλογα τις επιδιώξεις σου κάθε φορά.
Ένα παράδειγμα είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στο καπνό του τσιγάρου,  και η παράλληλη απευαισθητοποίηση στους τόνους καυσαέρια που εκλύουν χιλιάδες αυτοκίνητα,  καυστήρες και φουγάρα δίπλα μας. Όλοι σήμερα γνωρίζουν πια ότι το παθητικό κάπνισμα βλάπτει άλλα δεν ακούσαμε τίποτα για  τις συνέπειες τις παθητική εισπνοή  των καυσαερίων  όλων των παραπάνω πομπών.
Είναι κατανοητό λοιπόν ότι για αυτή την ευαισθητοποίηση ή απευαισθητοποίηση γινεται διαχείριση  θετικών και αρνητικών πληροφοριών που προβληματίζουν, όμως οι μνημονιακοί το έφτασαν στα άκρα.
Άφησαν στο πλάι  την  “διαχείριση  θετικών και αρνητικών πληροφοριών που προβληματίζουν” και χτυπήσαν κατευθείαν στο φόβο και στην τρομοκρατία. Όλοι θυμόμαστε  τις κραυγές  πως θα χρεοκοπήσουμε, θα μας βγάλουν από το ευρώ, θα Αργεντινή, θα γίνουμε Αφρική δεν θα έχουμε καύσιμα φάρμακά τρόφιμα. Όλοι θυμόμαστε  τις κραυγές  με τις οποίες πήραν δεκάδες σειρές από νέα μέτρα.Με την καλλιέργεια του  φόβου επέτυχαν την επιβολή μιας πολιτικής.
Στην εικόνα βλέπουμε  τον τρόπο με τον οποίο επιβλήθηκε μια οικονομική πολιτική. Είναι κατανοητό ότι αντίστοιχες  πρακτικές θα μπορούσαν να αφορούν και άλλα πεδία της  τέχνης του κυβερνάν. Την ασφάλεια, τον κοινοβουλευτισμό, την δικαιοσύνη, την δημοκρατία, τις ελευθερίες,  την επικοινωνία, την έκφραση, την τέχνη.
Ο Φόβος είναι το νέο μέσο  της τέχνης του κυβερνάν και  άσκησης μιας πολιτικής που από τους εκφραστές της έχουν δοθεί έχει αναμορφωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη καθώς στην ευρωπη έχει να εμφανιστεί  το μείγμαφόβου +  πολιτικής αναμορφωτηρίου  από την εποχή της Ιερέας εξέτασης ενώ. Την ίδια στιγμή άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι η εντυπωσιακή σμίκρυνση στου βίου μιας  “κυβέρνησης του φόβου” κάτι που προφανώς σχετίζεται με τα παραπάνω.
Πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαράς δραπετεύει από το Mαξίμου με λαγό τον Μειμαράκη!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΒΟΜΒΑ

Από την Ιόλη Πιερίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες, o Βαγγέλης Μειμαράκης, δεν είναι παρά λαγός του Σαμαρά, ο οποίος ετοιμάζεται για την μεγάλη απόδραση μέσω πρόωρων εκλογών που θα τις χρεωθεί ο Τσίπρας!


Τι είναι αυτό όμως που έκανε το πρωθυπουργό να ετοιμάζεται πανικόβλητος για την μεγάλη απόδραση;

Πρώτον, το γεγονός ότι η Γερμανίδα καγκελάριος σταμάτησε να του μιλάει από την επομένη των ευρωεκλογών!

Ο Σαμαράς βρίσκει πλέον τις πόρτες των Γερμανών θεόκλειστες και το σενάριο του κουρέματος του χρέους- με οιοδήποτε τρόπο-έχει αποκλειστεί τελεσίδικα.

Οι Γερμανοί δεν θέλουν να ακούνε ούτε καν για πολυετή μετακύλιση.

Οι Γερμανοί είναι εξοργισμένοι από την άρνηση της Αθήνας να κάνει μεταρρυθμίσεις σε βάρος του ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ.

Ο Σαμαράς έχει τελειώσει για τους Γερμανούς.

Γι αυτό και απαγοητευμένος στράφηκε στους Αμερικανούς και ειδικότερα σε ομογενείς όπως o Jamie Dimon της JP Morgan.

Αλλά και από εκεί η βοήθεια εξαντλείται στο να φορτωθούμε με νέο χρέος μέσω μιας ακόμη "στημένης" εξόδου στις αγορές.

Την ίδια ώρα η κυβέρνησή Σαμαρά, απαιτεί από τον χρεοκοπημένο ελληνικό λαό-τους συνεπείς φορολογούμενους-να πληρώσουν άλλα 10 δις ευρώ, την στιγμή που χρωστάμε 65 δις και πάνω από 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας, δεν έχουν υποβάλει ακόμη φορολογικές δηλώσεις και δύσκολα θα εντοπιστούν από ένα διαλυμένο TAXIS.

O Σαμαράς λοιπόν, τρέμοντας την κόλαση που έρχεται σε δύο μήνες από σήμερα, δραπετεύει (ή προσπαθεί τουλάχιστον) με λαγό τον Μειμαράκη.

Έτσι έχουν τα πράγματα;