Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στην απολογία του ο Κάντας φωτογραφίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τις μίζες στα εξοπλιστικά [pdf]



Στην δεύτερη του απολογία ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Αντώνης Κάντας προχωράει σε νέες αποκαλύψεις για τη διαδρομή του μαύρου χρήματος και τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Μάλιστα, τώρα φωτογραφίζει τον πρώην πρωθυπουργό και επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, για τις μίζες στα εξοπλιστικά.
Στην απολογία Κάντα, όπως τη δημοσιεύει το vima.gr, περιγράφονται βήμα προς βήμα οι επισκέψεις στο υπουργείο Άμυνας, όπου κλείνονταν οι συμφωνίες για τις μίζες, η πορεία του μαύρου χρήματος...

μέσω τραπεζιτών, πώς ακριβώς έγινε το περιστατικό με τον παλαιό πολιτικό «Πατέρα».

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά «...τότε μου είπε ότι του Ευσταθίου του έφαγαν πάρα πολλά χρήματα σε κάποια δικαστική διαμάχη χωρίς να μου πει λεπτομέρειες. Περί το 2006-2007 όταν βρισκόμουνα στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου ήρθε ο Λυγινός προφανώς για να τον ενημερώσει για την κίνηση των λογαριασμών του και επειδή ήμουνα εκεί είπε στον Ευαστθίου ''Πετάγομαι μέχρι τον 'Πατέρα' εδώ δίπλα και θα ξαναέρθω σε λίγο''. Οταν έφυγε ο Λυγινός, ρώτησα τον Ευσταθίου ποιος είναι ο ''Πατέρας'' και μου είπε ότι είναι ένας παλιός πολιτικός, καλός φίλος αλλά άπληστος. Οταν είδα το Λυγινό στη Γενεύη το Μάρτη του 2008 τον ρώτησα ποιος πολιτικός ήταν ο πατέρας, αλλά δεν μου τον κατονόμασε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεγόμενα του Αντώνη Κάντα που εμπλέκουν τον πρώην Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη δεν έχουν βάση και «οφείλονται σε παιχνίδια συνηγόρων».

Ολόκληρη η 2η απολογία του Αντώνη Κάντα

Διαβάστε όλο ο κείμενο της απολογίας Κάντα όπως το δημοσίευσε η Γιάννα Παπαδάκου στο ΒΗΜΑ.

Από iefimerida

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δέν του έχει κάνει τίποτα ο χάρος θα του κάνει η φυλακή???? ούτως η άλλως λόγο ηλικίας δέν υπάρχει περίπτωση να μπεί ποτέ...