Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

«Πέρασε» από τη βουλή η αλλαγή ταυτότητας φύλο χωρίς τις ψήφους των ΑΝΕΛ.

grafeio proypologismou voulis

Οι ΑΝΕΛ είναι το αναγκαίκο καλό και έφεραν από την πρώτη μέρα αυτό που κανένα κόμμα δεν είχε φέρει στην Βουλή από το 1974. Εφεραν την πραγματική δημοκρατία. Εσπασαν τα κομματικά μαντριά και οι Βουλευτές ψηφίζουν ελευθερα και κατα συνειδηση όπως επιβάλει το Σύνταγμα, αλλά δεν θελουν κάποιοι δημοσιογραφοι να αποδεχθούν
Συγκεκριμένα, σε σύνολο 285 παρόντων βουλευτών:
Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν 171 βουλευτές έναντι 114 που καταψήφισαν.
Υπέρ του επίμαχου άρθρου 3 για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου τάχθηκαν 148 βουλευτές, ενώ 124 δήλωσαν όχι και 13 παρών.
Τα άρθρα 1,2,4,5,6 και 7 υπερψηφίστηκαν από 165 βουλευτές, ενώ 119 δήλωσαν όχι και ένας παρών.
Η τροπολογία που αφορά στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» υπερψήφισαν 248 βουλευτές, ενώ 39 την καταψήφισαν.
«Όχι» στο άρθρο 3 ψήφισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεωργία Γεννιά, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, ο οποίος λείπει στη Βραζιλία ψήφισε με επιστολική ψήφο «όχι» στο άρθρο 3, «παρών» στα υπόλοιπα. Η Έλενα Κουντουρά, όχι στο άρθρο 3, ενώ οι Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Καμμένος Δημήτρης, Κώστας Κατσίκης και Γιώργος Λαζαρίδης καταψήφισαν όλα τα άρθρα 1 έως 7 που ήταν σε ονομαστική ψηφοφορία. Από τους ΑΝΕΛ ψήφισε «ναι» σε όλα ο Κ. Ζουράρις, ενώ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος στο επίμαχο άρθρο 3 δήλωσε παρών.
Από τη ΝΔ δήλωσαν όχι σε όλα πλην της τροπολογίας την οποία υπερψήφισαν.
Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν όχι σε όλα. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ναι σε όλα και παρών στο άρθρο 3.
Τη συγκεκριμένη διάταξη υπερψήφισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Θεοχαρόπουλος.
Όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού υπερψήφισαν επί της αρχής, τα άρθρα και την τροπολογία.
Σημειώνεται ότι συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους: Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Τάσος Κουράκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κατσιαντώνης από τη ΝΔ και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ.
Απουσίες με νόημα θεωρούνται εκείνες των Μιχελογιαννάκη και Μπόλαρη. Οι δύο βουλευτές δεν απέστειλαν πρόθεση ψήφου, κάτι που αντίθετα έκανε ο Τάσος Κουράκης.


 Posted by netakias.com στο Οκτώβριος 10, 2017

Διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια: