Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για τις καταγγελίες Σταμάτη περί εκβιασμού από Σημίτη – Παπανδρέου!

Η αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν σημαίνει ότι έκλεισε ο κύκλος των εκκρεμοτήτων της οικογένειας του με την Δικαιοσύνη. Όπως είναι γνωστό, η σύζυγος του πρώην Υπουργού Βίκυ Σταμάτη είχε καταθέσει ότι «κάποιοι από το ΠΑΣΟΚ ζητούσαν από τον άντρα της 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον… βοηθήσουν στις δικαστικές του περιπέτειες».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής, μέσω κοινοβουλευτικής παρέμβασής του, αναζήτησε την τύχη των δύο δικογραφιών και έλαβε απάντηση που υποδηλώνει ότι δεν βρίσκονται στα… αζήτητα.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτριος Παπαγγελόπουλος έδωσε επακριβώς την εξής απάντηση:
«Σας γνωρίζουμε ότι έχει σχηματισθεί η με ΑΒΜ ΕΔ 2017/97 δικογραφία, επί της οποίας διενεργείται προκαταρκτική εξέταση. Προσέτι δε, εξήχθησαν αντίγραφα της εν λόγω δικογραφίας και υποβλήθηκαν προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με το υπ’ αριθμ 1875/23-12-2015 έγγραφό τους, κατ’ εφαρμογή των άρθρων 86 παρ 1&2 του Συντάγματος, 1&4 του ν. 3126/2003 και 83 του Κανονισμού της Βουλής.
Όπως ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου μας, η εν λόγω δικογραφία υποβλήθηκε προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, δια του κ. υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την 11-01-2016, για τις δικές του ενέργειες».
Η απάντηση του κ. Δημήτριου Παπαγγελόπουλου συνοδεύτηκε από το εξής σχόλιο του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου.
«Με χαροποιεί το γεγονός ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έδωσε κατατοπιστική απάντηση. Καθυστερεί μεν, η Δικαιοσύνη λόγω αντικειμενικών εγγενών αδυναμιών, αλλά δεν κάθεται. Πείθει ότι αγρυπνά.
Ευελπιστώ, λοιπόν, ότι θα ολοκληρωθεί ο ανακριτικός κύκλος και επιτέλους ο ελληνικός λαός θα μάθει ποιοι προσφέρθηκαν να… σώσουν τον Άκη έναντι άδρης, παράνομης αμοιβής. Και όχι μόνον θα τους μάθουμε αλλά και θα υποστούν τον βάσανο του εδωλίου…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: