Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Σαλάτα τα έκανε η Σπυράκη για την φέτα…

ΣΠΥΡΑΚΗ

Δικαιολόγησε την ψήφο της στο Ευρωκοινοβούλιο υπερασπιζόμενη τον… Καναδά!

Aναταράξεις έχει προκαλέσει η ανεξήγητη κίνηση της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να ψηφίσουν στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της παραγωγής και της κυκλοφορίας στην αγορά του Καναδά φέτας από εταιρίες της βορειοαμερικανικής χώρας.

Με ανακοίνωσή της, η βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου κατηγόρησε τη Ν.Δ. για υποκρισία και διγλωσσία. Οπως αναφέρει, με την ψήφο των ευρωβουλευτών των τριών κομμάτων η φέτα, ένα από τα βασικά προϊόντα της χώρας μας, αποκτά πλέον επιπρόσθετες δυσκολίες στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, ενώ οι ευρωβουλευτές του κόμματός της καταψήφισαν. Καταγγέλλει μάλιστα ότι πριν από λίγο καιρό, στις 4 Οκτωβρίου, 28 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, επιτιθέμενοι στην κυβέρνηση γιατί δεν προστατεύει τη φέτα στη συμφωνία CETA μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά!

«Αυτή είναι η Ν.Δ. που ζητά να κυβερνήσει τη χώρα, και μάλιστα με… “Συμφωνία Αλήθειας”! Οι αγρότες μας γνωρίζουν την αλήθεια. Γνωρίζουν ποιοι είναι αυτοί που οδήγησαν τον πρωτογενή τομέα στην κατάρρευση και ποιοι αγωνίζονται να τον ανασυγκροτήσουν. Αλλα λένε στην Ελλάδα, άλλα πράττουν στο εξωτερικό. Η υποκρισία, η διγλωσσία και τα ψέματα της Ν.Δ. δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κυρία Τελιγιορίδου.

Να δικαιολογηθεί για τη στάση της στο Ευρωκοινοβούλιο και τη θετική ψήφο της επιχείρησε η «γαλάζια» ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη. Θέλοντας να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, αναφέρθηκε στις «14.000 θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στην Ευρώπη για κάθε ένα δισ. ευρώ αύξησης των συναλλαγών με τον Καναδά», καθώς και στο «θετικό εμπορικό ισοζύγιο που έχει η Ελλάδα μόνο με τον Καναδά».

Για να χρυσώσει το χάπι, μάλιστα, υπογραμμίζει ότι μόνο οι παραγωγοί του Καναδά που έφτιαχναν τυρί φέτα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου του 2013 μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν.
Οι συγκεκριμένοι παραγωγοί, σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, «είναι κυρίως ελληνικής καταγωγής», ενώ στη συσκευασία θα αναφέρεται πως «πρόκειται για είδος ή τύπου ή στιλ ή απομίμηση φέτας και υπό την προϋπόθεση ότι σε τέτοιου είδους προϊόντα πρέπει να αναφέρεται η γεωγραφική προέλευσή τους».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: