Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γάλλος πρωθυπουργός στήριξε την Ελλάδα απέναντι στην Μέρκελ… ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

img_3330

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ, Αυτό που δεν φιλοτιμήθηκε να κάνει ο Μητσοτάκης. ΝΤΡΟΠΗ.

Την επίτευξη συμφωνίας στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος επιθυμούν η Γαλλία και η Γερμανία, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της πρώτης, Μπερνάρ Καζνέβ μετά τη συνάντησή του με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, εν μέσω ανησυχιών στις αγορές περί νέας κρίσης λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

«Υποστηρίζουμε την Ελλάδα, το επανέλαβα αυτό στην Καγκελάριο και αποκόμισα την αίσθηση από πλευράς της ότι επιθυμεί ειλικρινά να εργαστούμε για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία στην οποία κάθε μέρος θα αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν», τόνισε ο Καζνέβ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης υποστήριξε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι η Γαλλία και η Ελλάδα να εργαστούν μαζί ώστε να προστατευθεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης. Πρέπει να διατηρήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη, αυτό είναι αναγκαίο».

Ακόμη, ο Καζνέβ σημείωσε πως αν και η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να προωθεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, δεν πρέπει να αναγκαστεί να επιβάλλει «αφόρητα» μέτρα. Η επίτευξη συμφωνίας συνδέεται «με μια διαδικασία διαλόγου και ελέγχου ώστε να επαληθευτεί πως όλοι κάνουν αυτό που τους αναλογεί με βάση τις δεσμεύσεις τους», υπενθύμισε ο Καζνέβ.

Εξάλλου, ο Μπερνάρ Καζνέβ προσπάθησε να μειώσει την ένταση με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι αν η Ελλάδα θέλει απομείωση χρέους θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

«Αυτό που μετράει είναι να λάβουμε στο τέλος μια κοινή θέση», είπε ο Καζνέβ, που σημείωσε πως αυτή πρέπει να είναι «ισορροπημένη», όπως «συνέβαινε μέχρι τώρα».

Enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: