Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η μυστική ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ που έκανε τον Άδωνι να τρέμει από φόβο - Δείτε τα ποσοστά


Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΝΔ ζητάει εκλογές μεν , αλλα με τον Μητσοτακη ως αδύναμο κρικο λόγω των σκανδάλων που μοιάζουν ατελείωτα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βλέπει να καταρρέει ο μόνος σύμμαχος που εχει στην ΝΔ.
Χωρις τον Μητσοτακη αρχηγό είναι αμφίβολο ακόμη κι αν θα παραμείνει στην ΝΔ, καθω ο ίδιος ειναι μέρος της αποτυχημένης αντιπολιτευτικης τακτικής, που αντί ιδεολογικής αντιπαράθεσης έδωσε βάρος στο μονο πράγμα που γνωρίζει καλύτερα, το τρολαρισμα, την συνωμοσιολογία και τους θεατρινισμούς στα τηλεοπτικά πάνελ. Ισως οι φωνές και οι ύβρεις να είχαν πέραση στο τηλεοπτικό κοινό του, αλλά δεν αγγίζει  τη μεγάλη δεξαμενή της ΝΔ. Με κίτρινη δημοσιογραφία του τύπου «λέω ψέμματα κάνω χαμό και μετά βλέπουμε» μπορεί να έπιανε στο ΛΑΟΣ του 5% αλλα οχι στη κεντροδεξιά.
Ο λόγος του εκνευρισμού είναι….η τελευταία μυστική δημοσκόπηση που έκανε η ΝΔ. Μπορεί ο στενός σύμβουλος του Μητσοτακη να ξερει να στήνει τις δημοσκοπήσεις που θα προβληθούν στα ΜΜΕ για επηρεασμό της κοινής γνώμης, αλλα ξέρει και να διαβάζει τις πραγματικές δημοσκοπήσεις που βλέπουν στο κόμμα και ειναι περίπου στα ποσοστά της  Bridging Europe.
Εδρεύει στις Βρυξέλλες, κάνει μετρήσεις σε όλη την Ευρώπη και σε αντίθεση με τις άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων έχει πέσει μέσα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, έδωσε στη δημοσιότητα μια δημοσκόπηση που ανατρέπει την εικόνα που παρουσιάζουν οι υπόλοιπες.
Στη δημοσκόπηση, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα και τα social media της εταιρίας, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πρώτο κόμμα με 20,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 18,5%.
Ως τρίτο κόμμα καταγράφεται το ΚΚΕ με 6,9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,2%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2%. Εκτός βουλής καταγράφονται η Λαϊκή Ενότητα με 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%, η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ πάνω από το Ποτάμι που καταγράφει μόλις 1,1% βρίσκεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,2%.
Ανάλογο είναι και το αποτέλεσμα που καταγράφεται στη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών. Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει 46% θετικών και πολύ θετικών γνωμών, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται στο 18%.
Netakias
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: