Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Υπόγειο χτύπημα της Ντόρας στον Μητσοτάκη - Μυστικός δείπνος με αυτόν που θέλει για πρωθυπουργό


Η Ντόρα Μπακογιάννη
Η Ντόρα Μπακογιάννη
Χοντρό παρασκήνιο
Κυριακή, 05 Φεβρουάριος 2017 12:19

"Μυστικός δείπνος Ντόρας-Στουρνάρα… Στο μενού και ο… Κυριάκος!". Αυτό αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία. Η Ντόρα Μπακογιάννη φαίνεται ότι κινείται παρασκηνιακά και πριονίζει την όποια προοπτική έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να γίνει πρωθυπουργός (Κάτι που είναι δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι και να είναι πρώτος δύσκολα θα βρει κόμμα να συνεργαστεί μαζί του).
Η εφημερίδα διερωτάται αν πρόκειται για προσωπικό παιχνίδι της κυρίας Μπακογιάννη ή κίνηση σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο κάνει λόγο για προώθηση σεναρίου κυβέρνησης τεχνοκρατών με πρωθυπουργό τον σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.
Πάντως ήδη λέγεται ότι το κατεστημένο προωθεί την προοπτική Στουρνάρα στην πρωθυπουργία, έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αν τελικά δεν εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας το 2019. Το κατεστημένο ποντάρει στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, στην πολιτική αποσταθεροποίηση και τελικά στην επιβολή δοτού πρωθυπουργού. Το σύστημα Σημίτη και η Ντόρα Μπακογιάννη φέρονται να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο. Εκτός και αν και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας πλήρη επίγνωση της ανικανότητάς του, έχει συναινέσει σε μία τέτοια προοπτική.
periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: