Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Τι ακριβώς κάνει;




Του Ανδρέα  Δεληγιάννη


Περιστατικό πρώτο. Προ καιρού ο πρόεδρος της  ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης τηλεφώνησε  σε ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού και αξίωσε να μην αναφέρεται σ’ αυτόν απαξιωτικά – όπως πράγματι έκανε- ένας από τους παραγωγούς του.
Περιστατικό δεύτερο. Τις  ημέρες των Χριστουγέννων συνεργάτες του απειλούσαν ποικιλοτρόπως τους υπευθύνους μεγάλης εφημερίδας οι οποίοι δεν δημοσίευσαν δήλωση  του με την οποία  έκανε …επίθεση στον ιδιοκτήτη της.
Περιστατικό τρίτο.  Συνεργάτης  του Κυριάκου επικοινώνησε με δημοσιογράφο για να του μεταφέρει την ενόχλησή του για όσα έγραψε.
Περιστατικό τρίτο. Όπως έγινε γνωστό ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε με ιδιοκτήτη τηλεοπτικού σταθμού για να τον επιτιμήσει λόγω του ότι προσέλαβε έναν συνεργάτη που δεν είναι της αρέσκειάς του.
Περιστατικό πέμπτο. Από τη ΝΔ εξεδόθη ανακοίνωση με την οποία ζητούνται από την κυβέρνηση εξηγήσεις για τη συνάντηση τριών …ιδιωτών, επειδή συμβαίνει να σχετίζονται και οι τρεις με τον Τύπο και ο ένας  ειδικότερα με την Αυγή.
Για να σταματήσουμε εδώ. Έχουν αίσθηση στη ΝΔ τι ακριβώς βάζουν τον Κυριάκο  Μητσοτάκη να κάνει οι συνεργάτες του; Είναι δουλειά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επεμβαίνει για  δημοσιεύματα, εκπομπές και σχέσεις στο  χώρο των ΜΜΕ;
Του εξήγησε κανείς ότι είναι δικαίωμα των μέσων ενημέρωσης να του ασκούν κριτική και εάν θίγεται ο νόμος  του παρέχει μέσα άμυνας; Αντιλαμβάνεται ότι αν αποκτήσει το χούι του Σαμαρά -που τηλεφωνούσε με το παραμικρό-  θα ζημιωθεί γιατί οι δημοσιογράφοι και οι εκδότες δεν χρειάζονται δραγουμάνους στη δουλειά τους;
ΥΓ. Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι στη δίνη του σκανδάλου Κοσκωτά έγινε γνωστό ότι εκτός από επαφές με το ΠΑΣΟΚ  της εποχής ο μετέπειτα κατάδικος για απάτες είχε και μια συνάντηση  με τον …πρόεδρο της  ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ο οποίος όταν δεν μπόρεσε να την αρνηθεί δικαιολογήθηκε ότι ήθελε να ρωτήσει γιατί …αγόρασε την «Καθημερινή» και τη «Βραδυνή» και ποια γραμμή θα ακολουθήσουν στα χέρια του…
Όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: