Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Μαξίμου: Καλοδεχούμενη η αποχώρηση του ΔΝΤ



 Εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές το ενδεχόμενο το πρόγραμμα να συνεχιστεί χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο

“Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος” υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές.

Παράλληλα αναφέρουν ότι ενδεχόμενη αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα δεν συνεπάγεται νέο μνημόνιο, τονίζοντας ότι συμφωνία υπάρχει και ίσως η συμφωνία χρειαστεί να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα” σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: