Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Οι παλαιοκομμουνιστές που έγιναν νεοφιλελέδες, σαν τα φίδια που αλλάζουν το πετσί τους…

αυγο φιδιου


Η μεγαλύτερη κατάντια αυτής της χώρας είναι η νομενκλατούρα των αχρήστων που κατσικώθηκε στα παράκεντρα της εξουσίας και μαστίζει τον τόπο. Ναι, μην απορείτε γιατί η οικονομία πηγαίνει κατά διαόλου. Είμαστε η μοναδική δυτική χώρα που οι τύχες της οικονομίας είναι στα χέρια «μετανοημένων μπολσεβίκων»! Ναι, είναι κατάντια κεντρικός τραπεζίτης μιας ελεύθερης οικονομίας να είναι ο παλαιοκομμουνιστής Στουρνάρας, που μετανόησε σαν τον σοσιαλιστή Γιάννο όταν μυρίστηκε κονόμα. Είναι ξεφτίλα να παριστάνουν τους τιμητές της ελεύθερης αγοράς παλαιοκομμουνιστές αρθρογράφοι τύπου Μπάμπη, Πάσχου, Χρύσανθου, Κύρτσου, οι οποίοι κάποτε προσκυνούσαν την μούμια του Λένιν. Μην απορείτε γιατί στην Ελλάδα καταστράφηκε το υγιές επιχειρείν και μεγαλούργησαν μόνον κρατικοδίαιτα λαμόγια.

Και έχει το θράσος όλο αυτό το συφερτό να εγκαλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος ειναι σταθερός στις θέσεις του από τότε που βρισκόταν δίπλα στον Εθνάρχη. Γι’ αυτό και κατακεραυνώνει τον νεοφιλελευθερισμό, αυτή την οικονομική θεωρία τραβεστί, που φυσικά μόνον πολιτικά τραβεστί μπορούν να υπηρετήσουν.

Θυμίζουν όλοι αυτοί τον στίχο του μεγάλου και πραγματικού αριστερού ποιητή Μιχάλη Γκανά: "Μόνο το φίδι ξέρει τι θα πει ν’ αλλάζεις το πετσί σου, γι αυτό του περισσεύει το φαρμάκι"
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: