Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Παππάς: Η «αεροπειρατεία» τελείωσε – Σπάσαμε το «κλαμπ» και κάποιοι… σπαρταράνε


Για τη νέα μέρα που ξημερώνει στην ελληνική τηλεόραση, τις κατηγορίες των καναλαρχών που δεν πήραν άδεια κατά της κυβέρνησης και το #perouka_gate μίλησε οΝίκος Παππάς στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM».

«Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει, γιατί δέχομαι προσωπικές επιθέσεις ότι οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε ό,τι αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο είναι πολιτική της κυβέρνησης και όχι πολιτική Παππά. Το δημόσιο κέρδισε 300 εκατ. ευρώ, αν λάβουμε υπόψη μας και τα τέλη και τους φόρους διαφήμισης που εισπράχθηκαν τους προηγούμενους μήνες και η προηγούμενη κυβέρνηση δεν εισέπραττε. Την επόμενη Δευτέρα θα πρέπει να κατατεθεί από τους προσωρινούς υπερθεματιστές η πρώτη δόση που φτάνει τα 82 εκατ. ευρώ», είπε αρχικά ο υπουργός Επικρατείας και συνέχισε: «Η υπουργική απόφαση της απόδοσης της άδειας έχει κι άλλες προϋποθέσεις. Ο διαγωνισμός είχε φίλτρα και γι’ αυτό ακριβώς κόπηκαν τρεις συμμετέχοντες. Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί για τους πάντες. Αν παρουσιαστεί οτιδήποτε μεμπτό για οποιονδήποτε, φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο και η άδεια πάει στον πρώτο επιλαχόντα. Έχουν κατατεθεί πάνω από 70 δικόγραφα. Σε κάθε σημείο η διαδικασία δοκιμάζεται. Έχουν κατατεθεί προσφυγές. Η επιτροπή θα τις εξετάσει. Αυτοί που στοχοποιούν τα μέλη της είναι θρασύδειλοι».

Για τις κατηγορίες που δέχεται ο ίδιος και η κυβέρνηση για ευνοϊκή μεταχείριση του φακέλου του κ. Καλογρίτσα, είπε: «Αυτά που βλέπει ο κόσμος στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών δεν είναι η αλήθεια, αλλά τα επιχειρήματα των καναλαρχών. Θα σας παραπέμψω στις ανακοινώσεις της Τράπεζας Αττικής. Ο Ιωάννης Καλογρίτσας δεν έχει ιδιότητα κατασκευαστή. Υπάρχει στοχοποίηση των υπουργών έχουν επιφορτιστεί με το θέμα για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έγινε αεροπειρατεία με πολύ σκοτεινό τρόπο. Σπάσαμε το κλαμπ και ορισμένοι σπαρταράνε».

Για τα όσα έγιναν στη Νέα Υόρκη, με τη μεταμφίεση των δημοσιογράφων Θάνου Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη, ο Νίκος Παππάς τόνισε: «Δεν περίμενα αγάπες και λουλούδια, αλλά ούτε και καραγκιοζιλίκια με μεταμφιέσεις. Και ο κ. Κοντομηνάς και ο κ. Βαρδινογιάννης φέρουν ευθύνη για το συμβάν. Οι δημοσιογράφοι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών. Υπάρχει ερώτηση από τον κ. Νικολόπουλο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Θα το εξετάσουμε με τους νομικούς μας συμβούλους και θα δούμε πως θα προχωρήσουμε».

Τέλος, σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με το ενδεχόμενο οι καναλάρχες να μπορούν ναανατρέψουν την κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Τους εύχομαι καλή τύχη. Θέλουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη κατάσταση. Θέλουν να εμπλέξουν και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας που λένε ότι πρέπει να παρέμβει. Το προηγούμενο καθεστώς παίζει τα τελευταία του χαρτιά. Τους καλώ να συνεχίσουν».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: