Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Τσίπρας δεσμώτης έξι καναλιών

night-television-tv-theme-machines


Η ιστορία με τις άδειες δεν πήγε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σε ποσά. Στην ουσία. Το πιο προπαγανδιστικό κανάλι πήρε άδεια με 43 εκατομμύρια και το πιο πλουραλιστικό κανάλι δεν πήρε άδεια με 61 εκατομμύρια.

του Νίκου Μωραΐτη
Πες τα Παύλο Τσίμα μου! «Ο κύριος Τσίπρας έκανε ένα μοιραίο λάθος. Έδειξε κοινωνικά ανάλγητος απέναντι σε μία απλή εργαζόμενη, την Ευαγγελία Τσικρίκα».
Και συνεχίζει ο κνίτης που το χρήμα τον έκανε άλλο, όπως λέει το γνωστό σύνθημα: «Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε αν προτιμάει 100 εκατομμύρια παραπάνω ή 2000 θέσεις εργασίας και απάντησε ότι προτιμάει 100 εκατομμύρια παραπάνω».
Αν ο Τσίμας λέει ψέματα, φανταστείτε τι λένε οι Πορτοσαλτο-Μπογδάνοι.«Εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός» έγραψε όλος ο συστημικός Τύπος. Το «παρακαλώ μη με διακόπτετε» έγινε εκνευρισμός. Και η δια παπαγάλων διάδοση ξεκίνησε.
Η ιστορία με τις άδειες δεν πήγε καλά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι σε νούμερα, σε ποσά. Στην ουσία του πράγματος. Για να σου πάει καλά μία τέτοια κίνηση υψηλού ρίσκου χρειάζεσαι και τύχη. Και η κυβέρνηση τύχη δεν είχε.
Στη ρουλέτα που επέλεξε ως μέθοδο, το πιο προπαγανδιστικό κανάλι πήρε άδεια με 43 εκατομμύρια και το πιο πλουραλιστικό κανάλι δεν πήρε άδεια με 61 εκατομμύρια.
Έτσι, η κυβέρνηση μένει για τουλάχιστον τρεις μήνες έχοντας απεναντί της ένα χυδαίο προπαγανδιστικό εργαλείο, ένα παραδοσιακά δεξιό κανάλι και τέσσερα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν να τον βρίζουν.
Θα αντέξει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βαρύ χειμώνα κόντρα σε τόση λάσπη;
Να ανοίγουν τα σχολεία για πρώτη φορά στα χρονικά χωρίς κενά και να υπάρχει μιντιακή σιγή. Να συγκεντρώνονται οι ηγέτες του νότου στην Αθήνα και γύρω μουγκαμάρα. Αντιθέτως, να μετατρέπονται σε κοινή γνώμη οι απόψεις του Τσίμα, της Τσικρίκα και του κάθε εντεταλμένου του κάθε καναλάρχη.
Ο πιο βαρύς χειμώνας μπαίνει, κι αν αγαπάς το δίκιο έστω και λίγο μέσα σου, πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: