Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Μητσοτάκης και συνεργάτες ξεκατινιάζονται με το δίλημμα «ζάχαρη ή στέβια στον καφέ τους»


«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει κατά πως φαίνεται στη ΝΔ, με το γνωστό για τα «γαλάζια» και «φιλοσαμαρικά» του αισθήματα σάιτ antinews να αποδομεί και μάλιστα με δύο άρθρα του όχι μόνο τη σημερινή αλλά τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία του κόμματοςΤο «σαμαρικό» antinews.gr, το οποίο κατά παράδοση κινείται άκρως επιθετικά απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα χαρακτηρίζει αρχικώς «λίγο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδομώντας πλήρως τον κύκλο της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ που κάνει αντιπολίτευση «με… κοστούμι, γραβάτα, σκαρπίνι και καϊπιρίνια στο χέρι».

Στο συγκεκριμένο άρθρο με τίτλο «Ξύπνα Κυριάκο», το antinews.gr γράφει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να ηγεμονεύσει στην πολιτική σκηνή», ότι «η παρουσία του στη Βουλή μπορεί να χαρακτηριστεί σοβαρή αλλά όχι αντάξια των περιστάσεων», καθώς και ότι «δεν μπορεί να συμπεριφέρεσαι λες και πίνεις φραπουτσίνο στο Κολωνάκι και τσακώνεσαι με το… έτερον ήμισυ για το αν είναι καλύτερη η ζάχαρη ή να βάλεις στέβια».

Το σάιτ μάλιστα ασκεί ιδιαίτερα σκληρή κριτική και στη στρατηγική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί στο ζήτημα της διαπλοκής, δίνοντας την ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ρελάνς με το αίτημα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Τα συμπεράσματα αυτά είναι απολύτως ενδεικτικά για το τι επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ, αφού το antinews.gr αποτελεί τη διαδικτυακή «φωνή» του Αντώνη Σαμαρά.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι ένα δεύτερο άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στο ίδιο σάιτ με τίτλο «Φιλελεύθερες... αμαρτίες!». Ο ανώνυμος συντάκτης του εν λόγω κειμένου δεν εξαπολύει πυρά μόνο κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κατά των συνεταίρων του liberal.gr Θανάση Μαυρίδη και Γιώργου Μουρούτη. Αφού παρομοιάζει τη ΝΔ «με τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη που πηγαίνουν και ανασταίνουν πεθαμένες ομάδες ή ‘’παλτά’’», ο ανώνυμος συντάκτης βάλει κατά του Μαυρίδη και του πρώην συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Μουρούτη τους οποίους κατηγορεί ότι «στήνουν sites με δήθεν φιλελέ χαρακτήρα και πουλάνε εκδούλευση, ακόμη και στη νέα ηγεσία».

Το antinews.gr αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν αυτοί και ορισμένοι άλλοι που το παίζουν ξαφνικά κήρυκες του φιλελευθερισμού» και προσθέτει επί λέξει: «αμ δεν είναι έτσι το... liberal κύριοι. Θέλει κότσια, τιμιότητα και κυρίως να μην είσαι κωλοτούμπας. Μαθαίνουμε ότι τελευταία ο πρωινός καφές της Νέας Δημοκρατίας έχει διευρυνθεί. Παίρνουν μέρος οι νέοι που έβαλε ο Κυριάκος αλλά που δεν ξέρουν ακόμη την τύφλα τους, ο Κουμουτσάκος που ήταν μέχρι προχθές υπό διωγμό, ο «τρεχαλατζής» του προέδρου Μακάριος Λαζαρίδης και ο... Μαυρίδης του Liberal».

Εδώ ακριβώς όμως είναι που αρχίζει το μεγάλο πανηγύρι, με τον συντάκτη να σημειώνει ότι «πίσω από τον Μαυρίδη είναι βεβαίως ο... αιώνιος σύμβουλος στη ΝΔ, ο Μουρούτης που επανέκαμψε καθώς για κάποιο χρονικό διάστημα δεν του μίλαγε ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του εξαιτίας των εγκληματικών λαθών που έκανε όταν ήταν στο Μαξίμου. «Τρέχει στους δρόμους, παρακαλάει διαφημιστικές, μιλά με κορυφαίους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες για να ζητήσει διαφήμιση για το site το οποίο ‘’τρώει’’ τόσα πολλά που σε λίγο θα το λένε ο axortagos.gr», γράφει το «γαλάζιο» σάιτ για τον Μουρούτη για να αναρωτηθεί μ’ ένα υστερόγραφο με πολλά υπονοούμενα αν «ο κύριος Μουρούτης με την ιδιότητα του πρώην διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού παίρνει τις διαφημίσεις για το Liberal.gr».

Πηγή: koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια: