Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Χαφιεδότσουρμα ολκής και «ταξικά κοθώνια»

image 

 Γράφει ο Θοδωρής Ζώτος

«Χαφιέδες και πρεζάκηδες και ταξικά κοθώνια» τραγούδαγε ο Νιόνιος τη δεκαετία του ’80 και να σου που αυτό το τρίπτυχο χαρακτηριστικών τύπων της κοινωνίας επιβεβαιώνεται με τον ακριβέστερο τρόπο στην μηντιακή Ελλάδα του 2016.
ΧΑΦΙΕΔΕΣ: Η συντριπτική πλειοψηφία των «συναδέλφων» που σιτίζονται στα παραμάγαζα της…«ενημέρωσης» και στις εφημερίδες της αποστασίας του 1965, έχουν μετατραπεί σε χαφιεδότσουρμο ολκής.του αρχιερέα των απολύσεων, Κυριάκου Μητσοτάκη.
ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ: Όλα αυτά τα 27 χρόνια όλοι οι παραπάνω απίστευτοι τύποι, πουλάνε δηλητήριο και «πρέζα» παραπληροφόρησης στον κόσμο. Καμία διαφορά δλδ με τα ¨βαποράκια» που με τη δικαιολογία το «κάνω για τα παιδιά μου ή για τη φουκαριάρα τη μάνα μου» γίνονται οι τσάτσοι ο,τι πιο βρώμικου γνώρισε από δημουργίας του το ελληνικό κράτος.
Αχυράνθρωποι και άβουλοι θεληματάδες προς θλίψην. Πραγματικός σκουπιδότοπος!
ΤΑΞΙΚΑ ΚΟΘΩΝΙΑ:Ετοιμολογία κοθώνι (μειωτικός χαρακτηρισμός για άνθρωπο ανόητο και βλάκα. [λόγ. < αρχ. κωθώνιον, υποκορ. του κώθων στρατιωτικό κύπελλο΄, όπως ονομαζόταν παλαιότερα το κύπελλο για το πρωινό στο ναυτικό)
Είναι όλοι εκείνοι που μας βομβάρδιζαν για το πόσο καλό μας κάνουν τα μνημόνια και τα πετσοκόμματα μισθών και συντάξεων για το ,,,καλό μας.
Υ.Γ.Κάντε μια σούμα των παραπάνω και θα αναγνωρίσετε στις οθόνες σας και κρεμασμένους στα μανταλάκι των περιπτέρων τις τηλεπερσόνες και τα στυλό των κονδυλοφόρων!!!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: