Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Λιμοκτονούν 2.000.000 (!!!) παιδιά και στη Γερμανία

σοιμπλε

Σοκάρουν οι αριθμοί και οι στατιστικές για τον παράδεισο (κατά τα άλλα) της Μέρκελ

Από τον
Γιώργο Τραπεζιώτη

Το πυκνό σκοτάδι της φτώχειας πέφτει βαρύ πια και στην Γερμανία. Στον κατά τα άλλα δημοσιονομικό παράδεισο που έχτισε (;) η Μέρκελ σε βάρος των πιο αδύναμων εταίρων της ευρωζώνης αποκαλύπτεται τώρα ότι μεγάλη μερίδα του πληθυσμού -ακόμη και μικρά παιδιά- λιμοκτονεί.
Οι αριθμοί και οι στατιστικές, δηλαδή η γλώσσα την οποία μιλούν άπταιστα οι τεχνοκράτες του Βερολίνου, σοκάρουν!

Οπως προκύπτει από έρευνα του Ιδρύματος Bertelsmann, η οποία αναδημοσιεύτηκε χθες από τον γερμανικό Τύπο, ο μέσος όρος της παιδικής φτώχειας στη Γερμανία ανέρχεται πλέον στο 14,7%, παρουσιάζοντας μάλιστα αύξηση σε εννέα από 16 ομόσπονδα κρατίδια της χώρας κατά το χρονικό διάστημα 2011-15. Πώς μεταφράζεται αυτό σε απόλυτους αριθμούς; Αλλα 52.000 μικρά παιδιά προστέθηκαν σε εκείνα που ήδη επιβίωναν κάτω από το όριο της φτώχειας, τα οποία υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 2.000.000!

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Ιδρυμα Bertelsmann στη δημοσιότητα, στα δυτικά κρατίδια η παιδική φτώχεια αυξήθηκε την περίοδο 2011-15 από το 12,4% στο 13,3%, ενώ στα ανατολικά -όπου η κατάσταση ιστορικά είναι χειρότερη- καταγράφηκε μείωση (από το 24% στο 21,6%). Την ίδια στιγμή, η παιδική φτώχεια ανέρχεται στο 32,2% του συνόλου των παιδιών στο Βερολίνο, στο 31,6% στη Βρέμη, στο 23,8% στη Σαξονία – Ανχαλτ, ενώ στα νότια -και πλουσιότερα- κρατίδια της Βάδης – Βιρτεμβέργης και της Βαυαρίας σε 8,0% και 6,8% αντίστοιχα.

Θλιβερό ρεκόρ

Πάντως, το θλιβερό ρεκόρ κατέχει η πόλη της βόρειας Γερμανίας Μπρέμερχαφεν, όπου η φτώχεια πλήττει το 40,5% των παιδιών, δηλαδή σχεδόν το ένα στα δύο!

«Οσο περισσότερο τα παιδιά ζουν σε συνθήκες φτώχειας τόσο αυξάνονται οι αρνητικές συνέπειες. Συγκρινόμενα με παιδιά τα οποία ζουν σε οικογένειες με κανονικό εισόδημα, τα φτωχά παιδιά είναι συχνότερα απομονωμένα κοινωνικά και απειλείται η υγεία τους. Η παιδική φτώχεια εμποδίζει τις ευκαιρίες για μια ολόκληρη ζωή» συμπέρανε η έρευνα του γερμανικού ιδρύματος.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: