Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Προς εκτόνωση τα μπλόκα των αγροτών


Διάσπαση στον Προμαχώνα - χωρίς κόσμο η Χρυσούπολη - διαχωρίζουν τη θέση τους Τέμπη και "δορυφόροι"

Κι ενώ ο αγώνας στη Νίκαια έδειξε να κορυφώνεται, με την κοινή απόφαση πολλών μπλόκων, μεταξύ των οποίων και του μεγαλύτερου, όπου βασικοί εκπρόσωποι είναι Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Κώστας Τζέλλας, να "κατέβουν" στην Αθήνα με τρακτέρ, σε κάποια άλλα μπλόκα φάνηκαν τα πρώτα σημάδια κούρασης και διαφωνιών.
Τοπικά ΜΜΕ των Σερρών αναφέρονται σε καυγάδες μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών στον Προμαχώνα, ενώ στο facebook κυριαρχεί η σύγχυση καθημερινά για το πότε είναι η συνέλευση του μπλόκου, αφού άλλος ανακοινώνει στις 12 το μεσημέρι κι άλλος, ρίχνοντας αιχμές, στις 8 το βράδυ. Πάντως, όσον αφορά την κάθοδο στην Αθήνα, μερίδα αγροτών από τις Σέρρες και συγκεκριμένα τον Προμαχώνα έχουν αρχίσει τα πικρόχολα σχόλια, ότι η πλατεία Συντάγματος θα είναι και η αρχή του τέλους των μπλόκων.
Στη Χρυσούπολη δεν προχώρησαν το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι σε 24ωρο αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, γιατί δεν υπήρχε αρκετός κόσμος στη συνέλευση της Παρασκευής, προκειμένου να οργανωθεί σωστά το μπλόκο.
Τα Τέμπη μαζί με τις Μικροθήβες έβγαλαν ανακοίνωση με δικά τους αιτήματα, που διαφέρουν από το κοινό πλαίσιο της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων (Νίκαια) Και της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων και Αλιέων (Εξοχή, Κερδύλλια κ.λπ.). Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι δεν θα κατέβουν εκπρόσωποι από τα συγκεκριμένα μπλόκα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: