Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Δύο ερωτήματα περιμένουν απάντηση από τον Γ. Πανούση


Ενώ σήμερα, Τετάρτη, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, N. Παρασκευόπουλος και N. Τόσκας, μετέβησαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να ενημερωθούν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη για τον φάκελο της υπόθεσης, και κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου για την διαχείριση και διαρροή απόρρητων εγγράφων
Σχετικά με το θέμα του κ. Πανούση, η κυβέρνηση επανέρχεται και θα επανέρχεται καθημερινά σε δύο ερωτήματα για τα οποία ακόμα περιμένει απαντήσεις.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές ερωτούν: "Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;". Και δεύτερον: "Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;".

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν οι κυβερνητικές πηγές προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ, όπως παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Επιπλέον, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση σχετικά με τον Πάνο Λάμπρου, με τις ίδιες πηγές να παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει πως λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, "όταν μου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμω, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησα υποχρέωσή μου". "Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας", συμπλήρωνε στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου, "επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων" (πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ).
Μηνυτήρια αναφορά της κυβέρνησης για το θέμα Πανούση 

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πήγαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Τα κυβερνητικά στελέχη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά για το θέμα Πανούση - ειδικότερα πώς διαβαθμισμένα έγγραφα του κράτους κυκλοφορούν στα... κανάλια. Τους δύο υπουργούς συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Μιχάλης Καλογήρου.

Εξερχόμενοι του Αρείου Πάγου, οι δύο υπουργοί εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη. "Αναφέραμε ο κ. Τόσκας και εγώ προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ένα φαινόμενο που μας φαίνεται ιδιαίτερα προβληματικό, το φαινόμενο της δημοσιοποίησης εγγράφων που είναι απόρρητα, καθώς και της αναπαραγωγής τους" δήλωσε ο Ν. Παρασκευόπουλος. "Τα θέσαμε στην κρίση της εισαγγελέως και εμπιστευόμαστε την κρίση της δικαιοσύνης" συμπλήρωσε. "Πιστεύουμε ότι θα διερευνήσει τα θέματα πιθανής διαρροής διαβαθμισμένων πληροφοριών, που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στα θέματα εθνικής ασφάλειας" τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Τόσκας. Σημείωσε δε με νόημα πως με τα θέματα αυτά "δεν μπορούμε να παίζουμε". Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: