Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Politicο: Το τέλος της «παλαβής αριστεράς» - Κανείς δεν δίνει σημασία στην Ζωή και τον Παναγιώτη

Το δημοσίευμα του Politico

Το δημοσίευμα του Politico
“ Οι αποστάτες έχουν γίνει περίγελος σε διεθνές επίπεδο ”
Με τίτλο "Το ρέκβιεμ της παλαβής αριστεράς" το POLITICO αναφέρεται στην πορεία προς την πολιτική έρημο της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που επέλεξαν προεκλογικά να αποχωρήσουν και να συστήσουν το δικό τους φορέα.

Σε άρθρο της η γνωστή ιστοσελίδα περιγράφει την αλλαγή ηγεσίας στην προεδρία της Βουλής, με τον "μεγάλο σε ηλικία και πιστό στον πρωθυπουργό Τσίπρα" Νίκο Βούτση στη θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε συστήσει μια επιτροπή με το "πομπώδες όνομα επιτροπή αλήθειας δημοσίου χρέους", χαρακτηρίζοντάς το στο σύνολό του ως "παράνομο, απεχθές και επονείδιστο" και συνεδριάζοντας επί τέσσερις ημέρας μέσα στη Βουλή, μετά τις εκλογές, στις οποίες η ίδια δεν επανεκλέχθηκε βουλευτής.

"Η επιτροπή χρέους ήταν από την αρχή ένα προσωπικό όχημα της φιλόδοξης Κωνσταντοπούλου, ένα φθηνό κόλπο δημοσιότητας, χρησιμοποιώντας σκανδαλωδώς το κοινοβούλιο. Ήταν έκπληξη που δεν χαρακτήρισε το χρέος ως μεταδοτικό ή ραδιενεργό", αναφέρει δηκτικά το ίδιο άρθρο. 

Η συμφωνία ωστόσο που υπέγραψε ο Αλ. Τσίπρας το καλοκαίρι αποκλείει κάθε κούρεμα χρέους, καθώς τότε ο πρωθυπουργός είχε το δίλημμα είτε να αποδεχτεί ένα νέο σκληρό πρόγραμμα ή να επιμείνει στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να ωθήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης.

"Η διαβολική περιπέτεια της δραχμής με την απολυταρχική Κωνσταντοπούλου"

Η απόφαση του Τσίπρα θεωρήθηκε ως "προδοσία" από την Αριστερή Πλατφόρμα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι καταψήφισαν τη συμφωνία και αποχώρησαν από το κόμμα, συστήνοντας το δικό τους (Λαϊκή Ενότητα), με τη στήριξη αλλά όχι τη συμμετοχή και του Γ. Βαρουφάκη, προτάσσοντας την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

"Οι ψηφοφόροι όμως δεν υπήρχε περίπτωση να συρθούν σε μια τέτοια διαβολική περιπέτεια από έναν συντηρητικό κομμουνιστή όπως ο Λαφαζάνης ή η απολυταρχική Κωνσταντοπούλου. Η Λαϊκή Ενότητα δε μπήκε καν στη Βουλή", επισημαίνει το άρθρο, προσθέτοντας ότι την εξέλιξη αυτή πρέπει να τη λάβουν υπόψιν τους όσοι από τους νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να διαφοροποιηθούν.

"Θα σκεφτούν αυτούς που πρόδωσαν τον Τσίπρα και κέρδισαν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφής στην πολιτική έρημο. Ο πρωθυπουργός θα είναι τώρα λιγότερο ανεκτικός σε τέτοια φαινόμενα, ενώ στο μεταξύ η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην απομονωμένη έρημο της μπορεί να συστήσει άλλη μια επιτροπή αλήθειας ώστε να καταλάβει τι πήγε στραβά. Αλλά κανείς δε θα δίνει σημασία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: