Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η κατάσταση της χώρας δεν σηκώνει χρονοτριβή

Ελλάδα - Ε.Ε.

Ελλάδα - Ε.Ε.
“ Η Δημοκρατία, η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από το φως της ημέρας, της ουσιαστικής διαφάνειας, της αξιοπιστίας των δημοκρατικών θεσμών, ενός δημοκρατικού πολιτισμού που οφείλουμε να τιμούμε και να διευρύνουμε. ”

Με την οικονομία και την κοινωνία γονατισμένη, παρακολουθήσαμε αυτές τις δύο ημέρες μια εικόνα εργασιών στη Βουλή που μόνο αντίστοιχη των αναγκών και των προσδοκιών του κόσμου δεν είναι.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκίνησε τελικά δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα, γιατί κυριάρχησε στη στάση ορισμένων βουλευτών η τακτική της χρονοτριβής αντί της κατανόησης του κατεπείγοντος - όχι απλά για την κυβέρνηση, αλλά για τη χώρα, για όλους μας.
Πληροφορούμενοι την έγκριση του προγράμματος από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής της Φινλανδίας δεν μπορούσαμε παρά να προβληματιστούμε για τους "χρόνους", τις τακτικές και τους χειρισμούς στη δική μας Βουλή.

Με σεβασμό στις αντίθετες απόψεις, δεν γίνεται να μην καυτηριάσουμε την αναγωγή των "διαδικαστικών" σε πρωτεύοντα και τη διακινδύνευση των επειγόντων και ουσιωδών.

Διακινδύνευση εντέλει επί ζημία των πολλών, του λαού μας στο όνομα της προσωποπαγούς "αυθεντίας". Είναι πολλές και μεγάλες οι ευθύνες του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος για την τωρινή κατάστασή μας, υπάρχουν ελλείμματα και στη σημερινή κυβέρνηση, όμως οι τωρινές εικόνες κάθε άλλο παρά βοηθούν τους συμπολίτες μας, ιδιαίτερα τους νεότερους, να αξιολογήσουν όπως χρειάζεται την αξία των δημοκρατικών θεσμών και μάλιστα της Βουλής.

Να αποδεχθούμε την ανάγκη αποφυγής των επαναλαμβανόμενων "κατεπειγόντων", όμως πρωτίστως να αντιληφθούν πολλοί αντιπρόσωποι του έθνους (και της Αριστεράς) τη σημασία και τον ρόλο τους. Πολύ περισσότερο που στις "ρωγμές" της Δημοκρατίας προσπαθούν να χωθούν τα μαύρα φίδια και οι φεουδάρχες της διαπλοκής.

Με μεταμεσονύκτιες συνεδριάσεις μόνο λίγοι "ενημερώνονται", ακόμη και με τις απ' ευθείας μεταδόσεις από το κανάλι της Βουλής.

Η Δημοκρατία, η κοινωνία μας έχουν ανάγκη από το φως της ημέρας, της ουσιαστικής διαφάνειας, της αξιοπιστίας των δημοκρατικών θεσμών, ενός δημοκρατικού πολιτισμού που οφείλουμε να τιμούμε και να διευρύνουμε.

Έχοντας δεδομένη τη συνεδρίαση του Eurogroup, "κοντέψαμε" να αφήσουμε την κυβέρνηση ξεκρέμαστη μαζί με τη χώρα, γεγονός "ασήκωτο" για όσους ακόμη συμβαδίζουν (δεν υποτάσσονται) στον σημερινό κόσμο (όχι σε "οράματα").

Η αντιστροφή πορείας για τη χώρα είναι ακόμη εφικτή εφόσον η κυβέρνηση της Αριστεράς προχωρήσει σταθερά σε έργα (και μειώσει τα λόγια) και στηρίζεται σε εκείνους που την εμπιστεύτηκαν και αγωνίζονται μαζί της ακόμη και τώρα. Το καθήκον όλων μας είναι βαρύ, και παρά την επώδυνη συμφωνία, ας μην "πυροβολήσουμε" την ελπίδα του κόσμου...

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: