Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Εκτός βουλής πιθανό κόμμα Λαφαζάνη - Απόλυτος κυρίαρχος ο Τσίπρας

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
“ Δεν κερδίζει, από την αντιπολίτευση που ασκεί στον Τσίπρα, ο Λαφαζάνης ”
Ούτε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ "του 3%" δεν θα μπορέσει να αγγίξει ένα κόμμα Λαφαζάνη ή της δραχμής αν κατέβει στις εκλογές.

Αυτό δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για λογαριασμό, ξένων πρεσβειών, κύκλων που πρόσκεινται σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - που παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τους δικούς τους λόγους τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα -, αλλά και για λογαριασμό εγχώριων πολιτικών κύκλων και επιχειρηματιών, συμφωνούν στο εξής: Ακόμη και αν διασπαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική κυριαρχία του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη. Επίσης δείχνουν ότι οι διαφωνούντες ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος προσχωρούν στο ΚΚΕ, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αδυνατεί να "κεφαλαιοποιήσει" το "ΟΧΙ".

Σε μία υποθετική διάσπαση - η οποία βρίσκεται προ των πυλών στην πραγματικότητα - ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο καταλαμβάνει ποσοστά μεγαλύτερα του 37% (σε κάποιες περιπτώσεις μεγαλύτερα και από 40%) και φαίνεται να έχει στο τσεπάκι την αυτοδυναμία. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι σε περίπτωση διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα κερδίζει ψηφοφόρους και από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Στις περισσότερες δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία κινείται περίπου στο 16% (σε κάποιες που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται υψηλά, αγγίζει το 20% ή και το ξεπερνά οριακά), το ΠΑΣΟΚ μένει εκτός βουλής (σε κάποιες μόνο αγγίζει ποσοστά της τάξης του 3, το 3,5 ή του 4%), το Ποτάμι κινείται μεταξύ 6 - 8%, η Χρυσή Αυγή κινείται περίπου στο 7%, το ΚΚΕ ανεβάζει τα ποσοστά του και κινείται περίπου στο 7% (παίρνει την πλειοψηφία των απογοητευμένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ), ενώ ένα κόμμα Λαφαζάνη παίρνει περίπου 1,5 με 2%. Οι ανεξάρτητοι Έλληνες κινούνται μεταξύ 4 και 6% Στα αξιοσημείωτα των ερευνών, το περιεχόμενο των οποίων έχει έρθει εις γνώσιν του periodista.gr, είναι το γεγονός ότι σε κάποιες από αυτές το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη αγγίζει το 4%, ενώ τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κινούνται τόσο χαμηλά ώστε δεν καταγράφονται καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: