Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Το δημοψήφισμα στο zougla.gr




Το 51% άγγιξε το «όχι» στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη από τις 29 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου (είναι κυλιόμενη) συμμετείχαν 1.221 άτομα.

Το 51% των συμμετεχόντων ψήφισε «ΟΧΙ» στη διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.grΑπό το σύνολο των συμμετεχόντων (το δείγμα είναι σταθμισμένο) «ναι» ψήφισε το 42%, ενώ το 3% δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει και το 4% δεν γνώριζε ή δεν ήθελε να απαντήσει.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης έχει η απάντηση ενός ποσοστού της τάξεως του 20% από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δηλώνει ότι θα ψηφίσει «ναι».

Είναι φανερό ότι, τελικά, το αποτέλεσμα θα κριθεί στο νήμα και ότι το βράδυ της Κυριακής θα είναι μακρύ για την τελική έκβαση του δημοψηφίσματος, το οποίο -απ' ό,τι φαίνεται- θα λειτουργήσει και ως ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον αντέδρασαν πολλά κυβερνητικά στελέχη που υποστήριξαν ότι και το δημοψήφισμα ήταν άκαιρο, αλλά και το αποτέλεσμά του μπορεί να λειτουργήσει ως μπούμερανγκ, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό να ζητήσει εκλογές.

Ωστόσο, προς το παρόν, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τα ποσοστά του, εφόσον στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει 36,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να εμφανίζει μια σχετική άνοδο στο 21,9%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7% και ακολουθούν κατά σειρά το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, οι ΑΝΕΛ, με τελευταίο το ΚΙΔΗΣΟ.

Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, 15%, έχει επίσης ενδιαφέρον, εφόσον πολλά θα εξαρτηθούν από την έκβαση της συμφωνίας.

Τι απάντησαν οι πολίτες για το δημοψήφισμα:



Πρόθεση ψήφου:

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 36,2% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 21,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: