«Οπορτουνιστές», «προβοκάτορες», «ταξικοί προδότες», «προωθητές της ναρκοκουλτούρας», «μπράβοι της αστικής ιδεολογίας», «φορείς της αντικεκεδίλας», η ηγεσία του ΚΚΕ πετάει τις λέξεις πάνω από τα τείχη, όπως πέταγαν οι πολιορκημένοι τις πέτρες, τα βέλη, το υγρό πυρ στον εχθρό που τους πολιορκούσε. Λέξεις βαριές, βουτηγμένες στο φαρμάκι του μίσους, λέξεις που θα ήταν έως και θανατηφόρες, αν δεν ήταν κενές περιεχομένου, κελύφη άδεια, πεταμένα στα σκουπίδια της Ιστορίας. Οι λέξεις άδειασαν μαζί με την ισχύ που είχαν παλαιά οι φορείς τους και πλέον προκαλούν γέλιο, σαν νούμερο επιθεώρησης με αστείες ντοπιολαλιές. Εκτός κι αν η ισχύς επανέλθει, οπότε οι λέξεις θα ξαναγίνουν λεπίδες και το γέλιο θα παγώσει στο στόμα μας, μαζί με το στόμα μας.
Η ηγεσία του ΚΚΕ μιλά και συμπεριφέρεται σαν να προασπίζεται ένα πολιορκημένο κάστρο, το κάστρο του κομμουνισμού, το καταφύγιο των απανταχού κατατρεγμένων. Αποστολή ύψιστη, που δικαιολογεί τα πάντα, τις κραυγές, τη συκοφαντία, το ξεδιάντροπο ψέμα, τις καυτές λέξεις που πέφτουν σαν υγρό πυρ στο σώμα του εχθρού, να το κατακάψουν το άτιμο το σώμα, να μην μείνει υπόλειμμα ούτε για τεστ DNA. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, ακόμη και τα κολλητιλίκια με τα Μέσα τα αστικά, που μας δίνουν άπλετο χρόνο να βγούμε και να κατακεραυνώσουμε τον Εξαποδώ.
Κανένα κομμουνισμό, κανένα κάστρο δεν υπερασπίζεται η ηγεσία του ΚΚΕ. Τον εαυτό της υπερασπίζεται, τον Περισσό θέλει να κρατήσει ανοιχτό. Να το κρατήσουμε ανοιχτό το μαγαζί κι ας έχει γίνει μαγαζάκι κι ας λιγόστεψαν τα τετραγωνικά. Δεν πειράζει, θα πετάξουμε τον 902 TV κι ας τον πάρει ο Βρυώνης, ο κολλητός του Σαμαρά, θα πετάξουμε τον 902 fm κι ας τον πάρει ο Κουρτάκης, ο άλλος κολλητός του Σαμαρά, κοίτα να δεις σύμπτωση, ρε παιδί μου, κάθε φορά που πετάει κάτι η ηγεσία του ΚΚΕ, υπάρχει πάντοτε κάποιος κολλητός του Σαμαρά να το αρπάξει. Πετάξτε της σαβούρα, για να απλώσει την αρίδα της η φωτισμένη ηγεσία, πουλήστε για εκατομμύρια τις συχνότητες που σας χάρισε το κράτος, διώξτε τους εργαζόμενους και δοξάστε το Μνημόνιο που σας έδωσε τα νομικά όπλα για να το πράξετε.
Αν ο κόσμος του ΚΚΕ είχε αντιληφθεί ότι η ηγεσία νοιάζεται μόνο για το μαγαζάκι της, θα την είχε εγκαταλείψει προ πολλού. Γι' αυτό ο Κουτσούμπας και οι συν αυτώ κάνουν ό,τι μπορούν για να κρύψουν την αλήθεια. Λένε ψέματα στον κόσμο τους, τον ντοπάρουν με παραμύθια, ότι δήθεν προστατεύει το κάστρο του κομμουνισμού, που πολιορκείται από βαρβάρους και δράκους. Να νομίζουν ότι πολεμούν για το κάστρο, για να μην καταλάβουν ότι πολεμούν για την αγέλαστη νομενκλατούρα του Περισσού.
Δεν φοβάμαι κανέναν, παρά μόνο τους αγέλαστους, έλεγε ο καλοκάγαθος γίγαντας Πανταγκρυέλ, στο «Γαργαντούας και Πανταγρυέλ» του Φρανσουά Ραμπελαί. Οι αγέλαστοι είναι ικανοί για τα χειρότερα.