Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Αλέξη Τσίπρα έρχεται η ώρα να δούμε ποιός πραγματικά δεν θέλει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη


Όπως ενημερωθήκαμε, έφυγε η ανανεωμένη πρόταση με την ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων πάνω στην τελική, χθεσινοβραδινή πρόταση Γιουνκερ.
Κύριε πρωθυπουργέ αυριο στην διαπραγματευση ειναι η ώρα της αλήθειας.
Όπως είδες απόψε, ο Σόιμπλε για πρώτη φορά δεν κατάφερε να κινητοποιήσει το σύνολο των ευρωπαίων όπως γινόταν άλλες φορές.
Στο ερχόμενο Eurogroup λοιπόν, υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο ο Σόιμπλε για να τορπιλίσει την συμφωνία να αρνηθεί τις τροποποιήσεις. Η βάση της πρότασης όμως παραμένει. Αύριο λοιπόν έχεις την μοναδική ευκαιρία, ακόμα και αν δεν μπορείς να κερδίσεις τις τελευταίες τροποποιήσεις, σε περίπτωση που ο Σόιμπλε απορρίψει και την βάση της πρότασης, να αποδείξεις ποιός πραγματικά κλείνει την πόρτα της Ευρώπης και ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου. Σε λίγες ώρες λοιπόν, θα εχεις την ευκαιρια να δώσεις στην Ελλάδα το μεγαλύτερο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα: Την αποκάλυψη του αντιθεσμικού, εκβιαστικού και αντευρωπαικού ρόλου του Σόιμπλε απέναντι στην ίδια την Ευρώπη. Και αυτό από μόνο του θα φέρει την πλήρη αντίστροφή και αποδόμηση του «πανίσχυρου» ρόλου του, με αποτελέσματα που πιθανόν να εκπλήξουν πολύ κόσμο.
Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία.

olympiada


Δεν υπάρχουν σχόλια: