Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Για 2 δισ. ευρώ μέτρα θέλουν να «βουλιάξουν» την Ελλάδα

Για 2 δισ. ευρώ μέτρα θέλουν να «βουλιάξουν» την Ελλάδα


ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ

Ο εκβιασμός της Ελλάδας από τα «γεράκια» των αγορών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο!
Οι δανειστές απειλούν ότι θα τινάξουν... την μπάνκα στον αέρα και ότι θα οδηγήσουν τη χώρα στο περιθώριο για 2 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον δημοσιονομικά μέτρα!
Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ουδέποτε στην πολιτική ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε βεβαίως για καμία άλλη χώρα στον κόσμο.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο, αλλά και για την ιστορία της Ευρώπης, αποδεικνύεται πλήρως το έλλειμμα ηγεσίας στη Γηραιά Ήπειρο που πλέον αποτελείται μόνον από υποχείρια των αγορών και των κερδοσκόπων, και όχι από χαρισματικούς ηγέτες.
Η διπλοπροσωπία των θεσμών ξεπερνά κάθε προηγούμενο, αφού τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και η κυρία Λαγκάρντ είχαν δεχθεί σε πολιτικό επίπεδο μια φόρμουλα συνεννόησης με την ελληνική πλευρά για τα ζητήματα των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Το πολιτικό κόστος αυτών των ακραίων επιλογών βαραίνει αποκλειστικά τους δανειστές που βάζουν στη λαιμητόμο έναν ολόκληρο λαό και θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρώπης και της Οικονομικής και Νομισματικής Ενοποίησης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όλο ζήτημα μπορεί να λυθεί άμεσα και αποτελεσματικά στο πλαίσιο μιας πολιτικής απόφασης που πρέπει να λάβουν οι Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ.
Το παράλογο στην όλη ιστορία είναι ότι ενώ στις off the record συζητήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού με την «ηγετική τριάδα» οι διαβεβαιώσεις αυτές υπάρχουν, ωστόσο κανείς δεν αναλαμβάνει να «κλείσει» την υπόθεση που ακούσει στο όνομα: Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι τόσο η Μέρκελ, όσο και ο Ολάντ αρνούνται να συγκρουστούν ανοικτά με το ΔΝΤ και να πάρουν πάνω τους την ευθύνη μιας δίκαιης λύσης, χωρίς τους παραλογισμούς των τεχνικών κλιμακίων.
Η χώρα είναι καταδικασμένη να «συρθεί» μέχρι την τελευταία στιγμή σε ένα βρώμικο παιχνίδι που διεξάγεται μεταξύ των θεσμών.
Ο Αλέξης Τσίπρας κρατάει ψηλά την εθνική αξιοπρέπεια με υπευθυνότητα στη λαϊκή βούληση και στη λαϊκή απαίτηση.
Βλέποντας κανείς, πιο μακριά μπορεί να καταλάβει τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά την Ελλάδα και για τις υπόλοιπες χώρες - μέλη της ΟΝΕ.
Η κόλαση είναι εδώ και κρύβεται πίσω από το μανδύα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: