Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Μερκελ-Ολάντ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ

Μερκελ-Ολάντ: Θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ


Το γεγονός ότι οι συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών προχωρούν πολύ γρήγορα, αναγνώρισαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ζητώντας παράλληλα να «τρέξουν» ακόμα πιο γρήγορα και τονίζοντας ότι η θέση της Ελλάδας είναι στη ζωνη του ευρώ.
Οι δύο ηγέτες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης για το κλίμα, σημείωσαν ότι πρέπει να προχωρήσουν οι συζητήσεις, για να «απελευθερωθεί» περαιτέρω ρευστότητα για τη χώρα.
Ταυτόχρονα, επιβεβαίωσαν ότι βούληση όλων είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη. «Όλοι έχουμε την ίδια θέση, που είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ολάντ. 
Μάλιστα, οι δύο ηγέτες δήλωσαν πως είναι «ανοιχτοί σε συζητήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στη στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα»
«Θα έλεγα ότι οι συζητήσεις πρέπει να επιταχυνθούν, παρά ότι προχωρούν πολύ γρήγορα. Ελπίζουμε πως η αρμόδια ομάδα – το Brussels Group – θα μπορέσει να σημειώσει ουσιαστική πρόοδο, καθώς η συμφωνία του Φεβρουαρίου προέβλεπε ότι το πρόγραμμα πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Μαΐου», δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ. Read more

Δεν υπάρχουν σχόλια: