Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας ο Καραμανλής!

Υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας ο Καραμανλής!

Απομονώνεται το μέτωπο Σαμαρά-Βενιζέλου…

Συνομιλητές του Κ. Καραμανλή ζήτησαν τις προηγούμενες μέρες την άποψή του, για το τι θα πρέπει να κάνει η Ν.Δ. σε περίπτωση που η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ήταν σαφής:

Αν η κυβέρνηση καταλήξει σε συμφωνία, κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να κάνει, τότε θα πρέπει να την ψηφίσουν όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας.

Ο Κ. Καραμανλής επεσήμανε στους συνομιλητές του, ότι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να κινδυνέψει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Άλλωστε αυτή είναι μία πάγια, διαχρονικά, θέση του.

Μπορούμε μάλιστα να πούμε, μεταφέροντας σχετικές έγκυρες πληροφορίες, ότι αν σε κάτι ο Καραμανλής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα, αυτό είναι η άποψή του ότι έχει καθυστερήσει στο να πάει σε συμφωνία, με όρους ενός «έντιμου συμβιβασμού».

Σε κάθε περίπτωση, πιστεύει, η ενδεχόμενη συμφωνία θα ήταν μεγάλο λάθος να καταψηφιστεί απ’ τη Ν.Δ., το κόμμα που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΟΚ.

Αυτή η σαφής τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού ασφαλώς δημιουργεί ένα νέο τοπίο στο εσωτερικό της Ν.Δ., που αυτή την περίοδο σπαράσσεται απ’ την αντιπαράθεση γύρω από το αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να ψηφίσει τη νέα συμφωνία ή όχι.

Υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας έχουν ταχθεί σχεδόν όλα τα στελέχη τα οποία ασκούν εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αντ. Σαμαρά, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο Ν. Δένδιας και πολλοί καραμανλικοί βουλευτές, όπως ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο Νικ. Κακλαμάνης κ.ά.

Πήγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: