Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Πιο κοντά στην συμφωνία – Τα σημεία σύγκλισης

Η σημαία της Ελλάδας και της ΕΕ
Η σημαία της Ελλάδας και της ΕΕ
“ Πρόοδος στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους εταίρους. Οι επαφές του πρωθυπουργού με Γιούνκερ - Ολάντ, η κοινή ανακοίνωση των θεσμών και όλες οι τελευταίες εξελίξεις ”
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2015 20:49

Μεγάλη είναι η πρόοδος που καταγράφεται στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους, καθώς μετά από την τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ και την σύγκλιση των απόψεων στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό, ακολούθησε και συνομιλία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζεται ότι η συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο πρόεδρο πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και επιβεβαιώθηκε η θέληση και των δύο πλευρών για μια αμοιβαία επωφελή λύση. 

Την ίδια στιγμή υπήρξε κοινή ανακοίνωση των θεσμών από τις Βρυξέλλες, η οποία αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο της Κομισιόν  στην  οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ δείχνουν την βούλησή τους για λύση, καθώς τονίζουν ότι «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μοιράζονται τον κοινό στόχο να βοηθήσουν την Ελλάδα ώστε να πετύχει δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη. Οι θεσμοί συνεχίζουν να εργάζονται από κοινού προς επίτευξη αυτού του στόχου. Και οι τρεις θεσμοί εργάζονται σκληρά για να πετύχουν συγκεκριμένη πρόοδο στις 11 Μαΐου». 

Παράλληλα, η ΕΚΤ προχώρησε στην αύξηση του ορίου χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) κατά 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζαίμπερτ, δήλωσε ότι «η καγκελάριος κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη», σημειώνοντας ότι αυτή ήταν η στάση της από την αρχή της κρίσης.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: