Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΗΠΑ: Δεκαετία « Ψεύδους, Απάτης και Κλοπής από την Ντώϋτσε Μπάνκ»

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ:ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΠ' ΑΥΤΟΥ; ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΡΕ ΞΟΑΝΟ; ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ; ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΤΕ... ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΝΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ...



Εξαγρίωσαν Επίτροπο Χρεογράφων και Συναλλαγών (SEC) των ΗΠΑ.

Του Μιχαήλ Στυλιανού


Το μεγάλης απήχησης αμερικανικό ηλεκτρονικό οικονομικό δελτίο Zero Hedge, δημοσιεύει με τον ανωτέρω τίτλο την «δήλωση διαφωνίας» της κ.Κάρας Στάϊν, μέλους της αμερικανικής Επιτροπής Ελέγχου Χρεωγράφων και Συναλλαγών SEC, με την απόφαση της επιτροπής να παραιτηθεί της ασκήσεως της ποινής ανικανότητος εκδοτικού δικαιώματος κατά της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, για «εγκληματική κακοπραγία».
Η κ.Στάϊν γράφει στη δήλωση διαφωνίας της και τα ακόλουθα:
« Μετά σεβασμού, διαφωνώ με το Διάταγμα,που εγκρίθηκε από την πλειοψηφία της της Επιτροπής την 1-5-15, με το οποίο παραιτείται της κυρώσεως στέρησης εκδοτικού δικαιώματος (σε βάρος της Ντώϋτσε Μπάνκ) για την εγκληματική δράση της θυγατρικής της Deutsche Bank Group Services Βρετανία (από κοινού με τις Deutsche Bank AG, «Deutsche Bank”), με την χειραγώγηση το Διατραπεζικό Επιτόκιο του Λονδίνου (LIBOR), διεθνή χρηματοπιστωτικό δείκτη. Η παραίτηση θα επιτρέψει στην Ντώϋτσε Μπάνκ να διατηρήσει την ιδιότητα του γνωστού πεπειραμένου εκδότη ( «WKSI»), η οποία θα της είχε αυτομάτως αφαιρεθεί λόγω της εγκληματικής δράσης της, χωρίς την παραίτηση της επιτροπής.
Το εγκληματικό σχέδιο για την χειραγώγηση του LIBOR εστόχευσε στην διόγκωση των κερδών και υπήρξε αποτελεσματικό. Δημιούργησε την εντύπωση ότι η Ντώυτσε Μπανκ ήταν περισσότερο αξιόπιστη και κερδοφόρα από όσο ήταν πραγματικά. Δοθέντος ότι το LIBOR παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, η χειραγώγησή του αφορά στην καρδιά πολλών πλευρών των δηλώσεων και ανακοινώσεων της Ντώϋτσε Μπάνκ. Τα επιτόκια που παρουσίαζε στους Πελάτες της και στο κοινό ήσαν σαφώς ψευδή. Βάσει αυτής της διαγωγής δεν βλέπω καμμιά βάση υποστήριξης του ισχυρισμού ότι είναι «αξιόπιστη η παράδοση συμμόρφωσης της Ντώϋτσε Μπάνκ» (σημ.μτφ: στούς κανονισμούς της επιτροπής) ή ότι οι μελλοντικές ανακοινώσεις της θα είναι ακριβείς και φερέγγυες.»
Και το αποκορύφωμα: « Η παράνομη συμπεριφορά της Ντώϋτσε Μπάνκ περιλάμβανε σχεδόν μια δεκαετία ψεύδους, απάτης και κλοπής. Αυτή η εγκληματική δράση ήταν διαπεραστική και ευρύτατη, με εμπλεκόμενους δεκάδες υπαλλήλους στα γραφεία της Ντώϋτσε Μπάνκ, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης, στη Φρανκφούρτη, στο Τόκιο και στο Λονδίνο. Οι πράκτορες της Ντώυτσε Μπάνκ επιδόθηκαν σε ένα αναίσχυντο σχέδιο εξαπάτησης άλλων τραπεζών και τησ διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς, με τη μυστική χειραγώγηση του Διατραπεζικού Επιτοκίου του Λονδίνου. Η συμπεριφορά είναι φρικαλέα.. ΄Ηταν μιά πλήρως εγκληματική απάτη στην παγκόσμια αγορά.»
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: