Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Η κολλητή του Στουρνάρα που διαφημίζει τα μνημόνια

Η Ελένη Λουρή - Δενδρινού
Η Ελένη Λουρή - Δενδρινού

“ Οι παρέες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μία παρουσίαση βιβλίου ”




Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 13:34

Η Τρίτη 19 Μαΐου είναι μία κανονική ημέρα, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί μία παρουσίαση βιβλίου.

Όχι όμως, μία τυχαία παρουσίαση βιβλίου, αλλά του βιβλίου του συζύγου της υποδιοικητή (μέχρι το 2014) της Τράπεζας της Ελλάδος και κολλητής φίλης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα. Σήμερα η ίδια εκτελεί χρέη Πρόεδρου στη Γνωμοδοτική Επιτροπή του Κέντρου Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο σύζυγος της Ελένης Λουρή - Δενδρινού, ο γιατρός Γιώργος Δενδρινός υπογράφει τον... σατιρικό ύμνο στο μνημόνιο ή μάλλον την απόπειρα αποδόμησης της ελληνικής μεταπολιτευτικής πραγματικότητας με όχημα τον σουρεαλισμό, που το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, στις 20.00 θα παρουσιαστεί στο Polia Ave Cafe στην οδό Πεζματζόγλου 5 στο κέντρο της Αθήνας. Στην παρουσίαση, όπως μαθαίνουμε, θα ειπωθούν όλα τα... καλώς κείμενα της μνημονιακής στρατηγικής που υλοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Στο πάνελ της παρουσίασης θα βρίσκονται ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ (μέλος του οποίου είναι και η κυρία Λουρή - Δενδρινού) και γνωστός για τις νεοφιλελεύθερες απόψεις του, Λουκάς Τσούκαλης και η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη.

Πίσω από τα... φώτα της δημοσιότητας, πολύ δουλειά έχει ρίξει η κυρία Λουρή Δενδρινού. Και βέβαια δεν είναι τυχαία και η παρουσία στο πάνελ του Λουκά Τσούκαλη, οπαδού της λύσης Παπαδήμου το 2011, σίγουρα φίλου του Γιάννη Στουρνάρα και μέλους της Τριμερούς Επιτροπής.

Για να καταλάβουμε τι θα συμβεί το βράδυ της Τρίτης, πρέπει, όμως, να δούμε ποια είναι η κυρία Λουρή.

Η κυρία Λουρή - Δενδρινού, η "σιδηρά κυρία της Τράπεζας της Ελλάδος", όπως την είχε βαφτίσει, στην αγιογραφία που είχε φτιάξει το Πρώτο Θέμα, είναι καθηγήτρια στην ΑΣΟΕΕ και υπήρξε η εξ απορρήτων, ενός από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς Οικονομικών που πέρασαν από τη χώρα, του Γιώργου Αλογοσκούφη, επί των ημερών του οποίου ξεπουλήθηκε ο ΟΤΕ.

Με τον Γιάννη Στουρνάρα έκανε παρέα κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της στο London School of Economics και έκτοτε τους συνδέει στενή φιλία και κοινά... πολιτικά συμφέροντα, όπως λένε οι κακές γλώσσες. Εύκολα λοιπόν μπορεί να φανταστεί κανείς ότι η κυρια Λουρή - Δενδρινού βρίσκεται στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο τελευταίος ώστε να υπονομευτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα, να αποσταθεροποιηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα και τελικά να επιβληθεί νέα, τεχνοκρατική λύση με μπροστάρη τον νυν Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως έχουμε γράψει ΕΔΩ.

Η κυρία Λουρή - Δενδρινού είναι επίσης κολλητή της αρχιέρειας του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, της Μιράντας Ξαφά (Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).

Τι λένε σήμερα για την ίδια; Ότι "είναι αυτή που έκλεισε 10 τράπεζες". 

Στο σουαρέ της Τρίτης, πάντως, θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η διαφήμιση του μνημονιου. Φιλτραρισμένα πάντοτε για να περάσει πιο ήπια στο κοινό της εκδήλωσης και εν συνεχεία στο αναγνωστικό κοινό.

Δείτε το βιογραφικό της κυρίας Λουρή - Δενδρινού ΕΔΩ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: