Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ο Παππάς, η Ζωή και το μνημονιακό... τέλος της λογικής

Ο Παππάς, η Ζωή και το μνημονιακό... τέλος της λογικής

Θα περίμενε κανείς (από τον εαυτό του, όχι από κανέναν άλλο) ότι, αφού έχει διαβάσει εκατοντάδες «ρεπορτάζ» μνημονιακής προπαγάνδας από τα γνωστά συστημικά media των εκδοτικών συμφερόντων... δεν θα του έκαναν πια εντύπωση.
Κι όμως, οι άνθρωποι αυτοί έχουν μια μνημειώδη ικανότητα να εφευρίσκουν καθημερινά νέους τρόπους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Και υποτίμησης της νοημοσύνης των αναγνωστών/τηλεθεατών/ακροατών τους, βεβαίως - βεβαίως.
Τι διαβάζουμε και ακούμε από χτες (20/05/2015), λοιπόν; Ότι, λέει, ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την ΕΡΤ, Νίκος Παππάς, ζήτησε να αναβληθεί η ακρόαση της νέας διοίκησης (Τσακνή - Ταγματάρχη) του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, από τη γνωμοδοτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επειδή δήθεν φοβήθηκε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι – σύμφωνα με το «ρεπορτάζ» - απειλούσαν να καταψηφίσουν. Μικρή λεπτομέρεια; Η συνεδρίαση της επιτροπής είχε οριστεί για την Πέμπτη στις 10.30 το πρωί, την ώρα ΑΚΡΙΒΩΣ που ο υπουργός Επικρατείας θα βρισκόταν στον αέρα (όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί από πολύ νωρίτερα), μετέχοντας στην πρωθυπουργική αποστολή για τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας! Τσίπρας και Παππάς, λοιπόν, θα πήγαιναν στην ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε μια Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. από την οποία αναμένεται η οριστική πολιτική λύση στο θέμα της συμφωνίας της Ελλάδας και των εταίρων, η διαπραγμάτευση της οποίας εξελίσσεται – σταγόνα, σταγόνα, όπως το γνωστό μαρτύριο... - εδώ και τέσσερις μήνες. Μια Σύνοδο Κορυφής για την κρισιμότητα της οποίας έχει προετοιμάσει τον ελληνικό λαό ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ, την περασμένη Δευτέρα (18/05/2015), τόνισε ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους.
Ας δούμε, λοιπόν, πώς έγιναν τα πράγματα, αναλυτικά:
- Τη Δευτέρα 11 Μαΐου το γραφείο του υπουργού Επικρατείας στέλνει τον πλήρη φάκελο για τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ στη Βουλή, σημειώνοντας την άμεση ανάγκη νόμιμης συγκρότησης του νέου διοικητικού συμβουλίου του φορέα.
- Νωρίτερα, έχει ανακοινωθεί ότι την Πέμπτη 21 Μαΐου ο υπουργός Επικρατείας θα συμμετάσχει στην πρωθυπουργική αποστολή για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα, όπου θα μεταβεί αεροπορικώς με πτήση που αναχωρεί στις 10 το πρωί.
- Την Τρίτη 19 Μαΐου στις 11.30 το βράδυ, το γραφείο του υπουργού Επικρατείας ενημερώνεται ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα τη διοίκηση της ΕΡΤ έχει οριστεί για την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 10.30 το πρωί. Ακριβώς την ώρα που ο Ν. Παππάς θα βρίσκεται στον αέρα με προορισμό τη Ρίγα.
- Δεδομένου, λοιπόν, ότι ήταν πρακτικώς αδύνατο να παραστεί, ο υπουργός Επικρατείας ζητά να συγκληθεί η Επιτροπή την Τετάρτη, πριν το ταξίδι για τη Σύνοδο Κορυφής. Λαμβάνει την απάντηση ότι το πρόγραμμα της Βουλής δεν το επιτρέπει.


ert1
ert2


Επανέρχεται, προτείνοντας να συγκληθεί η Επιτροπή την Πέμπτη στις 8.30 το πρωί, ώστε να προλάβει την πτήση για Ρίγα. Η απάντηση είναι η ίδια: ούτε αυτό είναι δυνατόν με βάσει το πρόγραμμα της Βουλής, οπότε ο υπουργός ζητά να αναβληθεί η συζήτηση για οποιαδήποτε ημέρα της επόμενης εβδομάδας.

Τι πιο λογικό; Κι όμως, τα μέσα της μνημονιακής προπαγάνδας είδαν σε όλο αυτό ότι «πίσω από την επίσημη δικαιολογία της αναβολής λόγω Συνόδου Κορυφής κρύβεται ο... φόβος του Νίκου Παππά ότι μέλη της επιτροπής απειλούσαν να καταψηφίσουν τη νέα διοίκηση». Ας το σκεφτούμε λιγάκι αυτό, με βάση την κοινή λογική: - Μιλάμε για την κρισιμότερο σημείο της διαπραγμάτευσης, μια Σύνοδο Κορυφής από την οποία αναμένουμε να προκύψει η τελική πολιτική συμφωνία Ελλάδας-εταίρων. ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι της προπαγάνδας, αυτό για σας είναι «δικαιολογία»;! - Η συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας στην πρωθυπουργική αποστολή στη Ρίγα είχε ανακοινωθεί από μέρες. ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι της προπαγάνδας, και αυτό για σας είναι «δικαιολογία»;! - Τι έπρεπε να κάνει ο Ν. Παππάς; Να μην πάει στη Σύνοδο Κορυφής; Να μην συνοδεύσει τον πρωθυπουργό ένας από τους πιο στενούς του συνεργάτες, στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης; ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι της προπαγάνδας, και αυτό για σας είναι «δικαιολογία»;! - Όταν λέτε ότι «φοβήθηκε» πως κάποιοι θα καταψήφιζαν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ και χρησιμοποίησε τη Ρίγα ως δικαιολογία για την αναβολή, πώς το έχετε φανταστεί; Αυτό θα ίσχυε μόνο αν... έπειθε τους ηγέτες να αλλάξουν τα προγράμματά τους για να πέσει η Σύνοδος Κορυφής πάνω στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας! Ούτως ή άλλως, όμως, ΠΡΩΤΑ ανακοινώθηκε η Ρίγα, ΠΡΩΤΑ ανακοινώθηκε η συμμετοχή Παππά στην πρωθυπουργική αποστολή και ΜΕΤΑ ορίστηκε η ημερομηνία της Επιτροπής. Αρα, πρακτικά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ να χρησιμοποιηθεί η Ρίγα για να αναβληθεί η συνεδρίαση υπό τον δήθεν φόβο κάποιων αρνητικών ψήφων. ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι της προπαγάνδας, και αυτό για σας είναι «δικαιολογία»;! - Αφού τα... εμπεριστατωμένα ρεπορτάζ σας λένε ότι ο Ν. Παππάς ήθελε την αναβολή υπό τον δήθεν φόβο κάποιων αρνητικών ψήφων, πώς ακριβώς εξηγείτε ότι Ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε να ΕΠΙΣΠΕΥΘΕΙ η επιτροπή; Αν επεδίωκε την αναβολή, γιατί ζήτησε να γίνει ΝΩΡΙΤΕΡΑ; Την Τετάρτη και δεν έγινε δεκτό. Το πρωί της Πέμπτης και δεν έγινε δεκτό. ΑΛΗΘΕΙΑ, κύριοι της προπαγάνδας, και αυτό για σας είναι «δικαιολογία»;! Ε, δεν πάμε καλά! Κι όμως: Τα μέσα της μνημονιακής προπαγάνδας, κατά την προσφιλή τους τακτική (και χωρίς να ντρέπονται) μας είπαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι ο υπουργός Επικρατείας έψαχνε τρόπο να αποφύγει μια ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΗ Επιτροπή και είπε να... διοργανώσει μια Συνοδούλα (έστω, Κορυφής). Άσε που ανακάλυψαν και κόντρες με την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου! Οι μιντιακοί προπαγανδιστές του μνημονίου μπορεί να μην ντρέπονται, αλλά ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και γελάει με τα καμώματά τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια: