Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Χαοτική διαφορά 21% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ




Πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά 21 μονάδων στην πρόθεση ψήφου παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Το κόμμα της Κουμουνδούρου απολαμβάνει τη στήριξη του 36,5% των πολιτών με τη ΝΔ να ακολουθεί με 15,5%. Στην τρίτη θέση συνυπάρχουν ΧΑ και Ποτάμι (6%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4%), ενώ ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στα όρια της εισόδου στη Βουλή με 3%.
Την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία των πολιτών – σε ποσοστό 61% – θεωρεί πως η κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις δεδομένων των συνθηκών, ενώ μόλις το 35% υποστηρίζει πως θα πρέπει να υλοποιήσει τις εξαγγελίες της. Το 39% εκτιμά ότι η κυβέρνηση μοιάζει αποφασισμένη να εφαρμόσει όσα υποσχέθηκε πριν τις κάλπες.
Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θεωρεί λάθος τη στρατηγική της Αθήνας, έναντι 35% που κρίνει πως είναι σωστή
Το 30% πιστεύει ότι η συμφωνία με τους θεσμούς θα πρέπει να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, το 28% προκρίνει τη λύση δημοψηφίσματος και το 27% προτιμά τη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Θεαματικά πρώτος και μάλιστα με θετικό ποσοστό 50% παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών, ενώ ακολουθεί ο Πάνος Καμμένος, μπροστά από τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στον πάτο παραμένουν, εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και βέβαια ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής της χώρας, Αντώνης Σαμαράς.
Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 13 και 15 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: