Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

ΟΤΕ και NOVA αποδέχονται την οφειλή και είναι έτοιμοι να πληρώσουν τέλη συχνοτήτων!

Forthnet: Θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της Nova
Ξεκάθαρη θέση παίρνει με ανακοίνωσή της η Forthnet για το θέμα του οικονομικού ανταλλάγματος που καταλογίστηκε από την κυβέρνηση σε τηλεοπτικούς σταθμούς, συμπεριλαμβανομένης της Nova, για τη χρήση των συχνοτήτων κατά τα έτη 2011, 2012, 2013.
Η διοίκηση της εταιρείας τονίζει πως αποτελεί αοποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να καταλογίζει τα τέλη σε κάθε υπόχρεο φορέα και διαβεβαιώνει ότι θα εκπληρώσει στο ακέραιο τις
υποχρεώσεις της, όπως μέχρι σήμερα έχει πράξει, καταβάλλοντας στο Ελληνικό Δημόσιο, από την αρχή της λειτουργίας της Nova μέχρι και σήμερα, ποσό 77.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη στάση της, η Nova διαφοροποιείται πλήρως από τους αστείους ισχυρισμούς που επικαλούνται μέσω… non papers οι καναλάρχες της διαπλοκής, στην προσπάθειά τους να μην πληρώσουν τα τέλη για την χρήση των εθνικών συχνοτήτων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Forthnet – Nova:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, σχετικά με την απόφαση της Κυβέρνησης για τον καταλογισμό οικονομικού ανταλλάγματος σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την χρήση των συχνοτήτων και για την αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων αλλά και για την πλήρη ενημέρωσή του κοινού, η εταιρεία μας κάνει γνωστά τα ακόλουθα:

1. Η εταιρεία μας, Forthnet Media ΑΕ, έχει καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, το ποσό των 77,5 εκατομμυρίων ευρώ, τόσο για την δορυφορική εκπομπή όσο και για τη χρήση των επίγειων συχνοτήτων. 
2. Είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να καταλογίζει τα τέλη σε κάθε υπόχρεο φορέα. Τα τέλη για τα έτη 2011, 2012 και 2013, έχουν ήδη επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των αντίστοιχων χρήσεων και περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της εταιρείας.
3. Όπως έχουμε εκπληρώσει στο ακέραιο μέχρι σήμερα, κάθε σχετική υποχρέωση προς το Ελληνικό Δημόσιο, το αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε και για τα ανωτέρω ποσά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: