Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συμφωνία Α.Μέρκελ και Α.Τσίπρα για τους παράνομους μετανάστες

Προάγγελος συμφωνίας για το χρέος;


Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκέλα Μέρκελ απαντώντας στον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έθεσε θέμα )διαβάστε σχετικά εδώ)αναθεώρησης της εθνοκτόνας Συνθήκης του Δουβλίνου, γιατί έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε "αποθήκη" δυστυχισμένων ψυχών αλλά και στόχο εξτρεμιστικών στοιχείων που έρχονται στη χώρα κρυμμένοι ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, συμφώνησε απόλυτα μαζί του και άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση της απαράδεκτης συνθήκης που έχει πλημμυρίσει τη χώρα με λαθρομετανάστες (όπως και την Ιταλία και κατα δεύτερον Ισπανία , Πορτογαλία και Γαλλία).

"Η συμφωνία του Δουβλίνουν είναι νεκρή οι κανόνες του Δουβλίνου δεν λειτουργούν πλέον" δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος, ανοίγοντας το δρόμο για πολιτικές επαναπροώθησης και δημιουργίας "ζωνών ανάσχεσης λαθτομεταναστών" στις χώρες προέλευσής τους.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Μπρέμερχαφεν ενόψει των εκλογών στο κρατίδιο της Βρέμης τον ερχόμενο μήνα η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε πώς "Η Ευρώπη χρειάζεται να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα για τους ανθρώπους που ζητούν άσυλο καθώς οι σημερινοί της κανόνες, που είναι γνωστοί ως Κανονισμός του Δουβλίνου, δεν λειτουργούν πλέον"
Και το άκρως σημαντικό στοιχείο περιέχεται στην ακόλουθη δήλωση της: "Σε οποιοδήποτε σύστημα κατανομής των προσφύγων θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος των χωρών και η ισχύς των οικονομιών τους", πρόσθεσε.
Να πούμε ότι η τοποθέτηση του Α.Τσίπρα στη σύνοδο για το μεταναστευτικό ήταν ότι "Η Μεσόγειος πρέπει να εκλαμβάνεται ως σύνολο, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, και πρέπει να αυξηθεί η έκτακτη οικονομική βοήθεια στα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής που επωμίζονται την ευθύνη διαχείρισης του φαινομένου, καθώς και τα σημεία που ανοίγουν το δρόμο για έναν μηχανισμό δίκαιης κατανομής των οικονομικών βαρών και της ευθύνης φιλοξενίας". 
Επισήμανε ακόμα ότι τι υπάρχει ανάγκη «για άμεση αύξηση της έκτακτης οικονομικής και υλικοτεχνικής στήριξης προς τα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής, για τη διαχείριση των αυξημένων προσφυγικών ροών και των αναγκών υποδοχής και εξέτασης των αιτημάτων ασύλου τους".
 
Το σημαίνουν τα παραπάνω: Το ότι η Α.Μέρκελ συμφώνησε με τον Α.Τσίπρα σε ένα τόσο ευαίσθητο και δύσκολο θέμα είναι γενικά καλό γα την διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ για το γνωστό θέμα.
 
Ο Ελληνας πρωθυπουργός πέρασε 100% την γραμμή του, καθώς ήταν ο πρώτος Ελληνας πρωθυπουργός που το έκανε και δείχνει να πετυχαίνει το στόχο του.
Μπορούμε να μιλάε για "σύγκλιση-προάγγελο" της γενικότερης σύγκλισης στο θέμα του χρέους.
 
Δεν είναι άσχετη η κίνηση της Μέρκελ...
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: