Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Μήπως πρέπει να “αναστήσουμε” την Γυάρο και το… Ε.Α.Τ - Ε.Σ.Α για τους ΚΛΕΠΤΟολιγάρχες και ΚΛΕΠΤΟπολιτικούς ;



Δέκα χιλιάδες μαύρους λογαριασμούς που ανήκουν στην αφρόκρεμα του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, διαχειρίστηκε ο Ελβετός τραπεζίτης Ζακ Κλοντ Οσβαλντ, ο οποίος μαζί με τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, είχαν στήσει πλυντήριο για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τη μεταφορά τεράστιων ποσών στις ελβετικές τράπεζες.

Το δίδυμο Όσβαλντ–Λυγινός είχε αναλάβει επίσης το ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τις μίζες της Siemens και των εξοπλιστικών, καθώς και τη διακίνηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα παράκτιων εταιρειών.

Ανάμεσα στους πελάτες του Ελβετού τραπεζίτη που συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι και τώρα βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, περιλαμβάνονται επιφανή πολιτικά πρόσωπα, κορυφαίοιεπιχειρηματίες, εκδότες και το σύνολο σχεδόν των εμπλεκόμενων μεσαζόντωνστις προμήθειες της Siemens, των εξοπλιστικών, του ΟΣΕ, καθώς και σε όλες τις άλλες ύποπτες μεγαλοσυμβάσεις του δημοσίου. Ο Οσβαλντ σε συνεργασία με τον άλλον εκζητούμενο Φάνη Λιγυνό - επίσης καταζητούμενο από τις ελληνικές αρχές «ξέπλενε» τις μίζες των εξοπλιστικών σε τράπεζες της Ελβετίας, αλλά και μέσω υπεράκτιων εταιρειών φορολογικών παραδείσων.

 Οι ανακριτές προσδοκούν πολλά από την απολογία Οσβαλντ, αφού εκείνος φαίνεται να γνωρίζει διευθύνσεις και ονόματα, ακόμα και κρατικών αξιωματούχων της χώρας μας που παραλάμβαναν τις μίζες.


Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι και η κατάθεσή του για το σκάνδαλο της Siemens σύμφωνα με την οποία ερχόταν στη χώρα μας σε τακτά χρονικά διαστήματα και παραλάμβανε βαλίτσες με χρήματα από τον επίσης κατηγορούμενοΠρόδρομο Μαυρίδη.


Μέσω του λογαριασμού Οσβλαντ - Μαυρίδη - Λιγυνού αποκαλύφθηκε και ο ρόλος του πρώην διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και συγκεκριμένα η μίζα των 500.000 ευρώ που σύμφωνα με τον Κάντα είχε εισπράξει από την προμήθεια των Κορνέτ και των επιχειρηματία Κ. Δαφέρμο.

Την οκταετία του Κώστα Σημίτη,  ο Ελβετός τραπεζίτης αναγκάστηκε να στείλει σχεδόν μόνιμα στην Αθήνα τον συνεργάτη του Φάνη Λυγινό, ο οποίος έστησε μηχανισμούς παρατράπεζας σε έξι σουίτες κεντρικών ξενοδοχείων της Αθήνας.

Οι Έλληνες ολιγάρχες, οι φοροφυγάδες και οι μεσάζοντες, μαζί με άλλα μπουμπούκια που είχαν ανθίσει την περίοδο του Σημίτη, επισκέπτονταν τον Φάνη Λυγινό στις σουίτες των κεντρικών αυτών ξενοδοχείων, του παρέδιδαν τα σακ βουαγιάζ με τα μετρητά και εκείνος φρόντιζε με τη βοήθεια του Όσβαλντ, να ανοίγει την ίδια μέρα λογαριασμό σε δύο τράπεζες της Ζυρίχης, που ήταν και αυτές στο μεγάλο κόλπο.

Τα μετρητά που έφτασαν στα χέρια του Φάνη Λυγινού, τα τελευταία 20 χρόνια, ξεπέρασαν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ και τα περισσότερα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για να δίνουν τις μίζες στους διεφθαρμένους πολιτικούς, που υπέγραφαν τις συμβάσεις με τη Siemens και τα άλλα γερμανικά μεγαθήρια που λυμαίνονταν τις κρατικές προμήθειες, τις κατασκευές μεγάλων δημοσίων έργων και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Για τις καταθέσεις των πελατών του στις ελβετικές τράπεζες, χρησιμοποιούσε το σύστημα των offshore που είχε στήσει η Siemens, η HDW, η Τίσεν Κρουπ και άλλες εταιρείες.

Οι παράνομες αυτές κινήσεις λογαριασμών έχουν παγιδεύσει χιλιάδες Έλληνες, που φυγάδευσαν τα μαύρα λεφτά απ’ την Ελλάδα, μέσω του συστήματος του Όσβαλντ και του Λυγινού.

Γιατί οι λογαριασμοί τους στις ελβετικές τράπεζες, εμφανίζονται να έχουν τροφοδοτηθεί από ύποπτες off shore που είχαν στηθεί για να διακινείται μαύρο χρήμα από μίζες, σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα. Ο γνωστός μεσάζοντας στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, Μιχάλης Ματαντός, χρειαζόταν επειγόντως μετρητά πολλών εκατομμυρίων ευρώ για να λαδώσει αυτούς που υπέγραφαν τις συμβάσεις με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Έπαιρνε τα μετρητά απ’ το Φάνη Λυγινό, τα οποία προέρχονταν από πελάτες του που ήθελαν να τα μεταφέρουν σε ελβετική τράπεζα και έκανε τη βρόμικη δουλειά του με ασφάλεια.

Στη συνέχεια απ’ το σύστημα των off shore εταιρειών, που συνδέονταν με την εταιρεία του ΜΙΕ, κατάθετε μέσω τραπέζης το ποσό που είχε δανειστεί απ’ τον Φάνη Λυγινό στους λογαριασμούς που του υποδείκνυε στις ελβετικές τράπεζες.

Τώρα στην περίπτωση κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση εξαναγκάσει τον Όσβαλντ και τις δύο ελβετικές τράπεζες-πλυντήρια να δώσουν τους επίμαχους λογαριασμούς, θα εμφανιστούν οι Έλληνες διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες να τροφοδοτούν τις καταθέσεις τους με κατάμαυρο χρήμα, προερχόμενο από εγκληματικές δραστηριότητες.

Δηλαδή κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και όχι απλού μαύρου χρήματος που προέρχεται από φοροδιαφυγή.

Στην περίπτωση που μιλήσει ο Όσβαλντ και συλληφθεί και ο συνεργάτης του Φάνης Λυγινός, δέκα χιλιάδες Έλληνες θα βρεθούν αντιμέτωποι με κακουργηματικές διώξεις και με πολύ μεγάλο κίνδυνο να χάσουν τα λεφτά τους.

Πρόκειται για μια υπόθεση συγκλονιστική που δείχνει το μέγεθος της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής που επικρατούσε στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια.

Γιατί όταν το δίδυμο Όσβαλντ-Λυγινού έχει διακινήσει μέσα σε 15 χρόνια περισσότερα από εξήντα δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος, τότε το μέγεθος της λεηλασίας που συντελέστηκε σε βάρος της Ελλάδας είναι τεράστιο και είναι αυτό ένας από τους σπουδαιότερους λόγους που οδήγησε τη χώρα μας στη χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: