Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει μπάλα μόνος του

by To Skouliki Tom



Παρακολουθώ από το απόγευμα στο κανάλι της Βουλής τη συζήτηση για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έφερε η Κυβέρνηση και διαπιστώνω ότι 3 μήνες μετά τις εκλογές, δεν υπάρχει κόμμα της αντιπολίτευσης ικανό να χτυπήσει το ΣΥΡΙΖΑ.

Παίζει μπάλα μόνος του.

Κάνω απέλπιδες προσπάθειες να κριτικάρω αρνητικά το ΣΥΡΙΖΑ για τα λάθη που κάνει αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης δε με αφήνουν. Θέλουν να με κάνουν με το ζόρι συριζαίο.

Αν τα κομμάτα της αντιπολίτευσης νομίζουν ότι με μπροστάρη στη Βουλή και στα πάνελ τον Ανδρέα Λοβέρδο, έχουν οποιαδήποτε τύχη στις επόμενες εκλογές, τότε είναι για το Δρομοκαΐτειο.

Αν νομίζουν ότι αφήνοντας ανεξέλεγκτο τον Άδωνι Γεωργιάδη να τσιρίζει ότι ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος είναι τρομοκράτης, θα ρίξουν την Κυβέρνηση, τότε καλύτερα στις επόμενες εκλογές να μην κατέβουν καν.

Αν νομίζουν ότι κοροϊδεύοντας τον Πάνο Κάμμενο, ρίχνουν το γόητρο της Κυβέρνησης, τότε δεν έχουν καταλάβει γιατί η ΔΗΜΑΡ έμεινε εκτός Βουλής, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκυβερνούν.

Αν θεωρούν ότι χτυπώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που θύμισε σε όλους ότι η Βουλή έχει Πρόεδρο, χτυπάνε το ΣΥΡΙΖΑ, τότε δεν έχουν καταλάβει ότι στην ουσία τού κάνουν διαφήμιση.

Αν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύουν ότι συνεχίζοντας να κάνουν καριέρα πάνω στον νεκρό συγγενή τους, δε θα πέσουν μαζί με τον Σαμαρά, τότε πολύ σύντομα θα καταλάβουν ότι κόσμος που τους ψήφισε δεν είναι τόσο καθυστερημένος όσο νομίζουν. Η πολιτική αλητεία έχει και τα όριά της.

Αν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Θεοδωράκης - που έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως μαζί τους - θεωρούν ότι τα εγκώμια που τους πλέκουν οι Ευρωπαίοι, λειτουργούν υπέρ τους, τότε είναι λογικό να παραξενεύονται με την τεράστια δημοτικότητα που εξακολουθεί να απολαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν την οποιαδήποτε ισχύ, είναι επειδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να απαντάνε στα εμετικά τους παραληρήματα εντός κι εκτός Βουλής, αντί να τους απαξιώνουν.

Οι μοναδικοί που κάνουν πραγματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή στην Κυβέρνηση είναι τα ίδια τα στελέχη της.

Η ντροπή της Ελλάδας δεν είναι ο Βαρουφάκης και ο Καμμένος. Είναι ο Βορίδης και ο Ψαριανός.

Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Είναι η αντιπολίτευση.

Και οι Έλληνες πολίτες το βλέπουν. Δεν είναι εντελώς τυφλοί.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει, θα πέσει μόνος του. Θα πέσει επειδή θα έχει ξεπουληθεί.

(Ανήθικο δίδαγμα: Απογοητευτική είναι και η στάση του ΚΚΕ. Με αριστερό κόμμα στην κυβέρνηση περίμενα και μια δημιουργική αριστερή αντιπολίτευση αλλά το ΚΚΕ συνεχίζει την ίδια αποτυχημένη συνταγή που το κρατάει στο 5%. Το ιστορικό αυτό κόμμα φαίνεται να έχει κάνει τον κύκλο του. Kρίμα. Πολύ κρίμα που δε μπήκε στη Βουλή και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η εικόνα της σημερινής Βουλής θα ήταν εντελώς διαφορετική.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: