Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΥΡΗ... ΤΙ "ΜΠΙΛΝΤ", ΤΙ "ΦΑΪΝΑΝΣΙΑΛ ΚΛΑΝΕΙΣ"


Μαξίμου σε FT: Δεν πτωχεύουμε, θα σας απογοητεύσουμε

Και Πάλι



 14 Απρ. 20
Κατηγορηματικά διαψεύδει η ελληνική κυβέρνηση το δημοσίευμα των Financial Times το οποίο αναφέρει πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν δεν υπάρξει συμφωνία για εκταμίευση της δόσης στις 24 Απριλίου. «Θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμη φορά», τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας: «Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των Financial Times της 25ης Απριλίου».
«Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία – το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές.  Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνεχίζουν:
«Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28η Φεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ]. Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης. Περιμένουμε με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης Απριλίου!».
Οι Financial Times στο δημοσίευμά τους ανέφεραν πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία αν οι συζητήσεις με τους πιστωτές αποτύχουν και δεν εγκριθεί εκταμίευση της δόσης μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Μάλιστα η εφημερίδα επικαλείται και ανώνυμο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, ο οποίος φέρεται να είπε πως «φτάσαμε στο τέλος του δρόμου» και πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική -εκτός από την χρεοκοπία».
Αναφέρεται ακόμη πως μια επικείμενη χρεοκοπία θα μπορούσε να αποτελεί και ένα διαπραγματευτικό χαρτί, ωστόσο δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα και για αυτό αντίστοιχα σχέδια κάνουν και άλλες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα Grexit, το οποίο χαρακτηρίζεται στο δημοσίευμα ως «βουτιά στο άγνωστο», λόγω των επιπτώσεων που θα μπορούσε να προκαλέσει σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: