Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια σε ΜΜΕ

Ύστερα από έγγραφο του Π. Νικολούδη

Προκαταρκτική εξέταση για τα δάνεια των τραπεζών προς τα υπερχρεωμένα ΜΜΕ διεξάγουν οι οικονομικοί εισαγγελείς, όπως αποκάλυψε στη Βουλή έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη. Η προκαταρκτική εξέταση διεξάγεται ύστερα από σχετικό αίτημα του υπουργού Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός, μετά από σχετική ερώτηση του
βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκου Νικολόπουλου, ζήτησε με έγγραφό του στις 6 Μαρτίου από τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος τη διενέργεια έρευνας προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων εγκλημάτων οικονομικής φύσεως σχετικά με την παράνομη τραπεζική χρηματοδότηση της επιχειρηματικής δράσης ορισμένων ιδιοκτητών ΜΜΕ.

Στις 11 Μαρτίου ο αντιεισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Αθανασίου με έγγραφό του προς τον αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Γαληνό Μπρη, ζήτησε να διενεργήσει αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων εγκλημάτων οικονομικής φύσεως. Το σχετικό έγγραφο του Π. Αθανασίου συμπεριλαμβάνεται σε γραπτή απάντηση του Π. Νικολούδη σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππά για τα δάνεια των ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε δεσμευθεί πως θα διεξαχθεί έλεγχος στα δάνεια των τραπεζών προς τα μίντια, ειδικά μετά την άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να του δώσει τα σχετικά στοιχεία που διαθέτει.

"Αποτελεί καθ' όλα απαράδεκτο φαινόμενο, επιχειρήσεις ΜΜΕ να χρηματοδοτούνται αφειδώς με δημόσιο χρήμα -που έχει δοθεί στις τράπεζες μέσω της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης- την ίδια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι αποκλεισμένες από την παροχή ρευστότητας", είπε υπογραμμίσει ο υπουργός Οικονομικών.

Του Κώστα Πουλακίδα
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: