Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

To ΚΚΕ διαψεύδει οτι πήρε θαλασσοδάνειο 9.000.000 ευρώ το 2014



Το ΚΚΕ είναι ΚΚΕ, αλλά τα κατάφερε το προηγούμενο έτος να πάρει δάνειο από τις τράπεζες ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ με ενέχυρο τις κρατικές επιχορηγήσεις των επόμενων ετών. Προεξόφλησε τις κρατικές επιχορηγήσεις ως το 2021.

 
Του Αντώνη Κοκορίκου

Η πληροφορία είναι απολύτως έγκυρη και προέρχεται από την κυβέρνηση η οποία έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία που το αποδεικνύουν και κάποια στιγμή ίσως και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του, αν τολμήσει να δημαγωγήσει εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Πέραν όμως αυτών των παρασκηνιακών συναλλαγών που είναι συνηθισμένες στην πολιτική ζωή της Ελλάδας (το ένα κόμμα να «κρατάει» το άλλο και ο ένας πολιτικός να «κρατάει» στοιχεία εις βάρος του άλλου, προκύπτουν ερωτήματα και για το ΚΚΕ που έκανε ότι έκαναν και η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τις τράπεζες. Μετά από τόσο θόρυβο που έχει γίνει για τις χαριστικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων, οι διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, έδωσαν 9 εκατομμύρια ευρώ στο ΚΚΕ! Και αυτό τα πήρε φυσικά! Η πράξη αυτή των τραπεζών δεν φωνάζει από μακριά ότι τα έδωσαν και στο ΚΚΕ για να του κλείσουν το στόμα και να το έχουν στον ίδιο κορβανά από τον οποίο ταϊζουν και τα άλλα κόμματα; Ποια είναι η διαφορά;
Άραγε η ασυλία την οποία ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους τραπεζίτες οι οποίοι έδωσαν χρήματα (μειώνοντας την περιουσία περιουσίας που δεν τους ανήκει) είχε και την έγκριση του ΚΚΕ; Κι αν δεν την είχε, γιατί πήγε κι έγινε συμμέτοχο της ίδιας λαμογιάς; Γιατί φυσικά και δεν πρόκειται ούτε το ΚΚΕ να πληρώσει ποτέ αυτά τα χρήματα που δανείστηκε από τις τράπεζες. Περιμένει απλώς να διαγραφούν ή να χαριστούν
Το μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν και το ΚΚΕ άλλαξε και ΑΦΜ όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ (ενδεχομένως και η ΝΔ) για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους χωρίς να κινδυνεύουν από τις επιπτώσεις και τις κυρώσεις από τις οποίες κινδυνεύουν οι απλοί Έλληνες πολίτες και δανειολήπτες. Η διαφθορά σε όλο της το μεγαλείο. Και μόνον το γεγονός οτι η είδηση αποκρύπτεται επιμελώς από τους πολίτες, συνιστά πολιτική διαφθορά.

Διάψευση από πηγή του ΚΚΕ
Πηγή του ΚΚΕ που επικοινώνησε μαζί μας και είναι σε θέση να γνωρίζει, μας ανέφερε οτι η πληροφορία δεν είναι ακριβής και οτι το ΚΚΕ για όλα τα δάνεια που έχει πάρει έχει δώσει ως υποθήκες ακίνητα που του ανήκουν και δεν έχει υποθηκεύσει τις κρατικές επιχορηγήσεις των επόμενων ετών. Η ίδια πηγή μας υπενθύμισε οτι κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη είχε πεί χαρακτηριστικά οτι μόνον το ΚΚΕ εξαιρείται γιατί έχει δώσει ακίνητα ως υποθήκες κι επομένως δεν έχει πάρει θαλασσοδάνεια.
Στις 14:40 λάβαμε από το γραφείο Τύπου το εξής σχόλιο:
"Το άρθρο του δημοσιογράφου Αντ. Κοκορίκου που δημοσιεύτηκε σήμερα 6/3 στην ιστοσελίδα news4people.gr και αναπαράγεται στο διαδίκτυο, για δήθεν «θαλασσοδάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ», είναι προβοκατόρικο, συκοφαντικό και καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.
 Όλα τα δάνεια που έχει πάρει το ΚΚΕ είναι γνωστά, έχουν δημοσιευτεί στους ισολογισμούς του και στον Τύπο, εξυπηρετούνται και για όλα έχουν παρασχεθεί εμπράγματες εγγυήσεις (ακίνητα). Η δανειοδότηση του ΚΚΕ είναι απόλυτα διαφανής και δεν έχει καμία σχέση με τις πρακτικές, με τις οποίες έχουν δανειοδοτηθεί άλλα κόμματα. Προφανώς οι θέσεις και η πολιτική του ΚΚΕ ενοχλούν τους εμπνευστές του συκοφαντικού αυτού άρθρου και επιδιώκουν με ψέματα και προβοκατόρικες επιθέσεις να χτυπήσουν το ΚΚΕ.
 Το ΚΚΕ έχει απαιτήσει να αποσυρθεί αμέσως το συγκεκριμένο κατάπτυστο άρθρο και επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλίσει την αλήθεια.".

Απάντηση του Συντάκτη:
Αντιλαμβανόμαστε κι εμείς όπως και το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ οτι το θέμα είναι πολύ χοντρό. Αξιολόγηση ειδήσεων κάνουμε και οι δύο. Το ΚΚΕ ας μην επιτίθεται ΚΑΙ στον δημοσιογράφο σαν να είναι προβοκάτορας ή συκοφάντης γιατί είναι λάθος και προδίδει έλλειψη ψυχραιμίας. Ο καθένας από εμάς έχει μιά εγκυρότητα για την οποία δούλεψε δεκαετίες. Εμείς δεν γράψαμε παρά την πληροφορία μέλους της κυβέρνησης και την θεωρήσαμε έγκυρη. Το ίδιο έγκυρη θεωρούμε και την ανακοίνωση του ΚΚΕ την οποία καταγράφουμε και η οποία ισχυρίζεται τα αντίθετα. Μην αμφισβητείτε άλλη φορά την εγκυρότητά μας αλλά να απαντάτε στον υπουργό ή στο κόμμα ή στην κυβέρνηση. Θεωρείστε δεδομένο οτι μέλος της κυβέρνησης μας έδωσε την πληροφορία. Προσωπικά θεωρώ πιό έγκυρο το ΚΚΕ γιατί η παραπάνω πηγή του που επικοινώνησε μαζί μας είπε οτι έχει δεί τα δάνεια κι έχει γνώση. Επειδή τον γνωρίζω ως δημοσιογράφος σχεδόν 35 χρόνια τον εμπιστεύομαι. Έτσι δουλεύουμε οι δημοσιογράφοι. Επί 35 χρόνια βάζουμε την εγκυρότητά μας σε καθημερινή δοκιμασία. Τουλάχιστον οι πολιτικοί συντάκτες. Αν έπεσα θύμα παραπληροφόρησης ή αν χρησιμοποιήθηκα εν αγνοία μου θα αναγνωρίσω το λάθος μου και δεν θα "εξαφανίσω" το άρθρο μου. Αν διαψευστώ θα είναι η πρώτη φορά σε 35 χρόνια δημοσιογραφίας. Μπορεί όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ να εκμεταλλευτεί τον κοινοβουλευτικό του ρόλο (με την ευκαιρία της συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση - είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στη διαρκή επιτροπή) και ενώπιον όλων των βουλευτών να καλέσει την κυβέρνηση μέσω του παριστάμενου υπουργού, να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία την οποία δημοσίευσα. Με απόλυτη διαφάνεια και δημοσιότητα ενώπιον των βουλευτών και των δημοσιογράφων που παρακολουθούμε αυτή τη στιγμή τη συζήτηση
Αντώνης Κοκορίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: