Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ο Σαμαράς θέλει συνάντηση με την Μέρκελ πριν από τον Τσίπρα

Η Μέρκελ με κάποιον υπάλληλό της
Η Μέρκελ με κάποιον υπάλληλό της


“ 
Συνεχίζει τον αγώνα του κατά της Ελλάδας ο ακροδεξιός πρώην πρωθυπουργός ”
Μερικές μέρες πριν τη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει σειρά επαφών την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ και αυτή τη φορά θα συναντηθεί και με την κυρία Μέρκελ, κάτι που δεν κατέστη εφικτό την προηγούμενη καθώς η Γερμανίδα καγκελάριος βρισκόταν στο Μινσκ, σε σύνοδο για το Ουκρανικό, και είχε καθυστερήσει η άφιξή της. Πέραν της κυρίας Μέρκελ ο κ. Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου του ΕΛΚ θα δει και τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι και πιθανότατα τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η συνάντηση αυτή του Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ θα αποτελέσει «σφήνα» πριν τη συνάντηση της Γερμανίδας με τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως λένε καλά πληροφορημένοι κύκλοι σκοπός του γερμανόφιλου - ακροδεξιού πρώην πρωθυπουργού δεν είναι άλλος παρά η απόπειρα της ανάπτυξης προπαγάνδας κατά των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακόμη και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναρωτιούνται για τον ρόλο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει αποδείξει ότι δεν βρίσκεται σε εθνική γραμμή, ενώ την τελευταία φορά που ενεπλάκη συνδιαμόρφωσε το απαράδεκτο κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά της Ελλάδας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας ζητούσε πλήρη υποταγή.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: