Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Λαϊκισμός!

Λαϊκισμός!
Σύμφωνα με την Βικιπαίδεια:

“Ο όρος "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται με δύο διαφορετικές και αντιφατικές μεταξύ τους σημασίες. Κατά την κοινή γλωσσική χρήση έχει καταρχήν αρνητική σημασία. Ενώ κατά την επιστημονική χρήση του όρου είναι αξιολογικά ουδέτερος, αποτελεί δηλαδή μια πολιτική θεωρία ή ιδεολογία και δεν είναι εκ των προτέρων "κακός" ή "καλός".

Κατά την ακραία αρνητική του εκδοχή, ο λαϊκισμός στηρίζεται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια…
Κοντινές έννοιες είναι η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.”

Όλα για τον λαό λοιπόν. Αυτοί που κόπτονται για τα συμφέροντα του λαού και όχι του κεφαλαίου, φροντίζουν σε κάθε τους κουβέντα να πετάνε μέσα κι ένα "για τον λαό", μιας και δελτία ειδήσεων και talk show παρακολουθούν πολλά χάπατα. Πλέον η λέξη "λαϊκισμός" χρησιμοποιείται αποκλειστικά για να περιγράψει το ψέμα, την επιτηδευμένη ανειλικρίνεια, το αναντίστοιχο με την πραγματικότητα, το ευτελές, το χυδαίο.

Γιατί δεν χρησιμοποιείται ο όρος "δημαγωγία"; Διότι το λαϊκό πρέπει να ταυτίζεται με το γελοίο. Αυτοί που διακινούν τρισεκατομμύρια κεφαλαίων (κυρίως άυλων και "μαύρων"), διαχειρίζονται τις ζωές μας, επιβάλλουν κυβερνήσεις-μαριονετών, χειραγωγούν την Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, γράφουν και τα λεξικά.

Τον όρο "λαός" και τα παράγωγά του διαχρονικά τον έχουν χρησιμοποιήσει τόσο πολλά καθάρματα που τον κατάντησαν συνώνυμο της απάτης και τον κατέστρεψαν. Θες παραδείγματα;

- Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ηγείται της Ε.Ε, διέπεται από τις ιδεολογικές αρχές της χριστιανο-δημοκρατίας, του συντηρητισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού (θα ξεράσω), όπως αναφέρεται στο λινκ.

- Ο θεότρελος δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ουν κυβερνάει την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (και όχι της Βόρειας Κορέας όπως συνηθίζουμε να λέμε).

- Το κόμμα που ίδρυσε ο Γκέμπελς (1924) το ονόμασε "Γερμανικό Λαϊκό Κόμμα της Ελευθερίας".

- Η πρώην Ανατολική Γερμανία (πατρίδα της Μέρκελ - απ’ όπου μας κουβάλησε τις συνταγές λιτότητας) ονομαζόταν "Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας".

Γενικά ο όρος Λαϊκή Δημοκρατία χρησιμοποιήθηκε από μια σειρά χώρες που ήθελαν να περιγράψουν το καθεστώς του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Και έτσι καταστρέφεται ταυτόχρονα και ότι έχει σχέση με το λαό αλλά και με τη δημοκρατία!

Σήμερα αποφάσισα να λαϊκίσω.

Λαϊκισμός νο1

Σε επιστολή που απέστειλε προχθές ο Βαρουφάκης στον Ντάισελμπλουμ περιλαμβάνονται 7 μέτρα που προτίθεται να πάρει η ελληνική κυβέρνηση και θα αποτελέσουν τη βάση αξιολόγησης για την εκταμίευση της δόσης των 7,2 δις. ευρώ. Στα 7 αυτά μέτρα περιλαμβάνεται και η “Συγκρότηση ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.”

Σύμφωνα με την πρόταση Βαρουφάκη “υπάρχουν χιλιάδες παρατηρητές που θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στην προσπάθειά μας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”. Και αναφέρει ως παραδείγματα τους φοιτητές, τις νοικοκυρές και τους τουρίστες, οι οποίοι θα πληρώνονται με την ώρα και θα έχουν ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών - εντοπισμού και αναφοράς - προς το Δημόσιο περιπτώσεων φοροδιαφυγής.

Ανοίγει παρένθεση:

Γιατί ξεχώρισα αυτό το μέτρο και δεν ασχολούμαι με τα υπόλοιπα 6;
Απάντηση: γιατί αυτό κάνουν δύο μέρες τώρα και οι αστείοι της νουδουπασόκ. Επειδή μου αρέσει κι εμένα να αστειεύομαι, θα ασχοληθώ με το πιασάρικο θέμα της επιστράτευσης φοιτητών/νοικοκυρών/τουριστών στο κυνήγι της φοροδιαφυγής.

Σημ: Επειδή δεν είμαι ούτε οικονομολόγος, ούτε εφοριακός, ούτε λογιστής, και σε μένα αυτό το μέτρο ακούγεται από αστείο έως τραγικό.


Λαϊκισμός!


Για να δούμε όμως τι γινόταν στο παρελθόν, έτσι, για να λαϊκίσω!
Κλείνει η παρένθεση.

Στο ΦΕΚ 258Α/22.11.2007 δημοσιεύθηκε ο Ν.3610: “Αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις”. Στα άρθρα 6 και 7 προβλέπονται κίνητρα για την αποκάλυψη φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς επί φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων.

Τρία χρόνια μετά ψηφίζεται ο Ν.3842 (ΦΕΚ 58Α/23.4.2010) “Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις”.


Λαϊκισμός!


Αν δεν κάνω λάθος το 2007 κυβερνούσε η ΝΔ και το 2010 το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα που γελάνε με την εισήγηση Βαρουφάκη δεν κυβερνάει κανένας τους.

Αν δεν κάνω επίσης λάθος ο Στουρνάρας ως υπουργός οικονομικών είχε ζητήσει από τους πολίτες να καταδίδουν τους φοροφυγάδες. Χιλιάδες πρώην συνέταιροι, πρώην σύζυγοι, γείτονες και άσπονδοι φίλοι είχαν σπεύσει να καταγγείλουν περιπτώσεις παράνομου ή μη δηλωμένου πλούτου. Πληροφορίες [εδώ].

Λαϊκισμός νο2
Τον Ιούνιο 2011 ανέλαβε υπουργός οικονομικών ο κ. Βενιζέλος. Ένα μήνα σχεδόν μετά, πέρασε από τη Βουλή αυτό


Λαϊκισμός!


Ο κ. Βενιζέλος, για κάθε χρόνο της αντιπροεδρίας του ήθελε 895 χιλιάρικα, κάπου 2.500€/ημέρα. Τόσα αποκλείεται να ξοδεύει η Μέρκελ που της περισσεύουν.
Όπως διαβάζουμε από [εδώ] τον Σεπτέμβριο του 2013 η κυβέρνηση Σαμαροβενιζέλου έκλεισε 118 σχολεία (87 νηπιαγωγεία και 31 δημοτικά) προκειμένου, όπως είπε, να εξοικονομήσει 76.000€ για το 2013, ενώ το 2014 θα κατάφερνε να εξοικονομήσει 228 χιλιάρικα.
Λαϊκισμός!


Ο κ. Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της επόμενης κυβέρνησης, είναι φτωχομπινές.

Λαϊκισμός!


Για την ίδια ακριβώς δουλειά ο Δραγασάκης μάς χρεώνει με 128.700€ το χρόνο, δηλαδή 352 ευρώ την ημέρα.

Το θες πιο νιανιά; Αυτά που ξόδευε ο Βενιζέλος σε 1 χρόνο, ο Δραγασάκης θέλει 7. Ολογράφως: ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!

(Το κάνω φραγκοδόφραγκα για τους μπουμπουνοκέφαλους)

Το ετήσιο όφελος των 766.500 ευρώ η σημερινή κυβέρνηση σπάει το κεφάλι της να δει που θα το πρωτοξοδέψει. Γιατί η προηγούμενη έσπαγε κεφάλια αλλονών!

Για να μη συζητήσουμε για τον "μαζί τα φάγαμε" (τώρα τα τρώει μόνος του) που για το δικό του πολιτικό γραφείο ως αντιπροέδρου του ΓΑΠ σκόρπαγε 1.015.000 το χρόνο.
(ΦΕΚ 2316Β/30.10.2009. Βλέπεις τον Οκτώβριο του ’09 λεφτά υπήρχαν!)


Λαϊκισμός!


Περισσότερο διασκεδάζω με το …2011-2014. Παρότι οι εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο του 2013 (κανονικά, μη κοιτάς που βιάστηκαν οι Μερκελοσαρκοζήδες και οι Σαμαροβενιζέλοι να φάνε τον επιτυχημένο), ο Πάγκακος είχε φροντίσει να μας χρεώσει 1 εκατομμύριο και το 2014!

Λαϊκισμός νο3


Λαϊκισμός!


Δυσκολεύομαι να βρω τις διαφορές

Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνουμε την αλεξίσφαιρη, αλεξίβομβη και αλεξικέραυνη BMW με την οποία έκανε βόλτες ο Βενιζέλος (με αυτή παρουσιαζόταν στην τρόικα για να της λέει ότι πεινάμε).

Είχε αγοραστεί για τις μετακινήσεις του τότε υπουργού Οικονομικών Παπακωνσταντίνου (ναι, του υπόδικου…) αλλά την χρησιμοποίησε ο Βενιζέλος που τον διαδέχθηκε στο υπουργείο. Διότι ο πάλαι ποτέ υπουργός δεν μπορεί να μετακινείται με ότι κι ότι.

Θεωρώντας μάλιστα πως η μπέμπα είναι δική του, όταν έφυγε από το υπουργείο δεν την παρέδωσε στον επόμενο αλλά …την κράτησε!

Όμορφα, απλά, καθημερινά, ελληνικά και κυρίως βενιζελικά.

Θα ξεχάσουμε πως από το βήμα της Βουλής [είχε ανακοινώσει], χαμογελώντας, πως στο σπίτι του κρατάει απόρρητους φακέλους από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης για να κάνει …πραξικόπημα;

Στην φωτογραφία λοιπόν βλέπετε τον κο Βενιζέλο να τον πηγαίνουν τέσσερεις.

Ακριβώς από κάτω εμφανίζεται ο νυν υπουργός Οικονομικών να μετακινείται με το μετρό.

Ελπίζουμε κύριε Βαρουφάκη να μη σου έρθουν τίποτα ορεξούλες κι εσένα και απαιτήσεις να στο αγοράσουμε.
Εγώ λεφτά για μετρό δεν δίνω.
Ξηγημένοι!

Ακυβέρνητος

Δεν υπάρχουν σχόλια: