Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ομόφωνα το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε τη λίστα μεταρρυθμίσεων


Κυβερνητικό συμβούλιο
Κυβερνητικό συμβούλιο

“ 
Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε, η θετική συνεισφορά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πακέτο Γιούνκερ. ”
Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 09:47

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που συνεδρίαζε μέχρι τις πρωινές ώρες στη Βουλή, η λίστα των μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ ταυτόχρονα επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους της χώρας.

Εν όψει του EuroWorking Group που αναμένεται να συγκληθεί την Τετάρτη, αλλά και της έκτακτης συζήτησης που θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε το Συμβούλιο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι προτάσεις της Αθήνας έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, είναι κοστολογημένες και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε, η θετική συνεισφορά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πακέτο Γιούνκερ.

Στη συνεδρίαση έγινε και μια γενική ενημέρωση για τον ΟΛΠ και το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της εβδομάδος.

Στην εισήγησή του νωρίτερα στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε διεξοδικά τη λίστα των μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα.

Η πολιτική γραμματεία ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως καταγράφηκαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Σε αυτήν την κατεύθυνση, η πολιτική γραμματεία επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: