Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Στη Δικαιοσύνη οι υποθέσεις των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και τα υποβρύχια

Πολύωρη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο τόσο τις εξελίξεις γύρω από τα ελληνοτουρκικά μετά την απόσυρση της τουρκικής ΝΟΤΑΜ, όσο και θέματα του υπουργείου Άμυνας που αφορούν «υποθέσεις διαφθοράς».

Ο κ. Καμμένος σε δήλωσή του ανέφερε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για «τα θέματα διαφθοράς στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα για αυτά που αφορούν τους εξοπλισμούς» και τόνισε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία...
για τουλάχιστον δυο υποθέσεις, των ελικοπτέρων ΝΗ-90 και των υποβρυχίων.
«Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Καμμένος. Πρόσθεσε δε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας συστήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.
«Για δύο από τις υποθέσεις έχουμε τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία -πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία- από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά» είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90 «που ξεκινά το 2003 και συνεχίζεται έως σήμερα και την υπόθεση των υποβρυχίων η οποία ξεκινά το 1998».
Αναφερόμενος στις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι σήμερα τις κρίσεις τις έκανε η ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς πολιτική παρέμβαση, ενώ σχετικά με την τουρκική ΝΟΤΑΜ ο υπουργός έκανε λόγο για «μια πολύ μεγάλη επιτυχία- και η επιτυχία ήταν του υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά. Είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι η κυβέρνηση αυτή είναι μια κυβέρνηση η οποία ασκεί πολιτική εθνικής κυριαρχίας με σοβαρότητα και ευθύνη».
   
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αύριο στις 3 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια: