Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Palmos: Αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ με 34%

ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ
“Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr ”
Σταθερό και μεγάλο είναι το προβάδισμα που διατηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως καταγράφεται σε άλλη μια δημοσκόπηση, της Palmos Analysis αυτή την φορά, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό  του tvxs.gr. 

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34% και 146 έδρες, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 28% και 79 έδρες. Στην ερώτηση «αν είχαμε σήμερα εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;», ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με 22,6%. 

Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το Ποτάμι συγκεντρώνει 5,5%, το ΚΚΕ 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,3%, το ΠΑΣΟΚ 2,1%, το ΚΙΔΗΣΟ 1,5%. Το ποσοστό για όσους ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ανέρχεται στο 14,8%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6,7%. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο δείκτης της παράστασης νίκης, καθώς το 68% εκτιμά ότι νικητής των εκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μόλις το 19% εκτιμά ότι θα είναι η ΝΔ, με την διαφορά να φτάνει τις 49 ποσοστιαίες μονάδες. Στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, συγκεντρώνει 42%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συγκεντρώνει 33%. 

Την ίδια στιγμή, η πλειονότητα απαντά με 44% ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή και να δοθεί μια πρώτη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% εκτιμά ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στον Αντώνη Σαμαρά. 

Σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 46% απαντά ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, το 19% θεωρεί ότι οι πιθανότητες είναι λίγες, ενώ μόλις το 15% την θεωρεί αρκετά πιθανή και 16% λίγο πιθανή. Το ίδιο κλίμα υπάρχει και σε ότι αφορά τις καταθέσεις, καθώς το 50% εκτιμά ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, με την κινδυνολογία να μην βρίσκει ανταπόκριση στους κόλπους της κοινωνίας και η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ αυξάνεται όσο προχωρά η προεκλογική περίοδος. 

Δείτε αναλυτικά τις καρτέλες ΕΔΩ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χάρρυ,γιατί τελικά δε θα κατέβεις στην α΄Θεσσαλονίκης;Άνθρωποι σαν και σένα πρέπει να μπουν στη βουλή