Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στο GREXIT βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τέλος στο GREXIT βάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«H συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη», δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Συγκεκριμένα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Spiegel, υπενθυμίζοντας ότι «η Επιτροπή δε σχολιάζει φήμες ή σπέκουλες».

«Αυτό που προέχει είναι τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες πολίτες στις 25 Ιανουαρίου»

Η ίδια, αρκέστηκε να παραπέμψει στη δήλωση του επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, στις 29 Δεκεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η Επιτροπή αναμένει την ψήφο του ελληνικού λαού στις 25 Ιανουαρίου.

Εξάλλου, κληθείσα να υπενθυμίσει τι αναφέρει η Συνθήκη της ΕΕ σχετικά με την ακούσια έξοδο μιας χώρας- μέλους από την ευρωζώνη, η εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι «σύμφωνα με το άρθρο 143, παράγραφος 3 της Συνθήκης της ΕΕ, η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη».

Συνέχισε, λέγοντας ότι το ευρώ έχει αποδείξει την ανθεκτικότητά του και ότι η ευρωζώνη διευρύνεται, καθώς από την 1η του έτους η Λιθουανία έγινε το 19ο μέλος της. «Το ευρώ είναι εδώ για να παραμείνει», πρόσθεσε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.


ΣΥΡΙΖΑ: Το Grexit  το συντηρεί μόνο ο Σαμαράς

Μετά και τη σημερινή δήλωση του εκπροσώπου Tύπου της Κομισιόν ότι η “ένταξή στην ευρωζώνη είναι αμετάκλητη”, που ακολουθεί και την αντίστοιχη δήλωση Ντράγκι ότι “δεν θα γίνει διάσπαση στην ευρωζώνη”, το περίφημο grexit συντηρείται μόνο από την ανεύθυνη και επικίνδυνη κυβέρνηση Σαμαρά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Financial Times: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση του χρέους .... «Μολονότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο για την αναδιάρθρωση χρέους, δεν είναι ειλικρινής που αποκλείει μια έξοδο από την ευρωζώνη. Όταν υποστηρίζεις την αναδιάρθρωση χρέους, πρέπει επίσης να απαντήσεις στην ερώτηση τι θα κάνεις, αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν», ........ MA AYTOI ΔEN EITAN (H ΓEPMANOΦΩNH EKΔOΣH THΣ FT, APAΓE YΠAPXEI AKOMA ;;;) , MAZI ME THN BILD, ΠOY EKANAN ΠPΩTOΣEΛIΔO ΣTIΣ EΦHMEPIΔEΣ TOYΣ, (NAI !! ΣTHN .... ΓEPNANIA !!! ΛΕΣ KAI ...ΨHΦIZAN OI ... ΓEPNANOI !!) KAI MAΛIΣTA ΣTA ... EΛΛHNIKA, ΓIA ΠIO "ΛOΓO" ΔEN ΠPEΠEI NA KEPΔIΣH O A.T. THΣ EKΛOΓEΣ TO ... 2012 !! TO ΞEXAΣATAI AYTO ;;; EAN TO ΞEXAΣATAI AYTO, MHN ΞEXNATAI ΠAPAKAΛΩ TOYΣ ... "EΛΛHNEΣ" ΠOY TO ... "ΣYNTAΞAN" AYTO (APIΣTEPOΔEΞIOΦAΣIΣTOEIΔH AKAΔHMAIKOI KAI TZATZIKOKATΣIKOKΛEΦTEΣ, MAZI XEPI-XEPI) !!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε ο Συριζας επιτυχία!SAMARASEXIT δείχνουν οι αγορές!Φαινόμενα και παράδοξα από μια Ευρώπη αποπροσανατολισμένη,γερμανοκρατούμενη και εν δυνάμει καταρρέουσα!Και πάλι η Ελλάδα δείχνει δρόμο,ελάχιστοι πιθανόν να τον αντιληφθούν,επειδή είναι εν πολλοίς μπουκωμένοι από νεκρά αντιευρωπαικά κύτταρα θανατερά παράσιτα,μα και μπουκωμένοι από το διαβρωτικό πέρασμα από τη τσέπη πολλών ημιάγριων της μονέδας!

Unknown είπε...

οσοι εχουν internet μπορουν ευκολα να ψαξουν και να βρουν το αρθρο 143 παραγραφος 3 της συνθηκης βαση της οποιας η Ελλαδα εχει αμεταλητα θεση σε Ε.Ε. και ευρωζωνη..όλα τα υπολοιπα είναι ανέξοδες κουβέντες.να εχει ερωτηματικα η γιαγια στην κωλοπετινιτσα της χωρας που βλεπει ντερμπεντερη και μουγκα μου ναι τη δικαιολογω αλλα εσας που ειστε στο δικτυο όχι. χρονια πολλα χαρρυ και με τη νικη στις 25 !!! :)