Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Καραμανλικοί και Μητσοτακικοί τελειώνουν τον Σαμαρά


Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη
"Τι λένε κορυφαία στελέχη της συντηρητικής παράταξης, τι καταλογίζουν στον Αντώνη Σαμαρά και ποια είναι η επόμενη μέρα των εκλογών στη ΝΔ"

Του Κώστα Καπνίση

Το ένα μετά από το άλλο «γαλάζια» στελέχη, τα οποία ανήκουν στη λεγόμενη «καραμανλική πτέρυγα» ή στους λεγόμενους «μητσοτακικούς», «αδειάζουν» τον Αντώνη Σαμαρά και ουσιαστικά του δείχνουν την πόρτα της εξόδου από την προεδρία της ΝΔ, χωρίς να περιμένουν το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου. 

Οι λόγοι είναι πολλοί. Πάρα πολλοί. Πέρα από την επιλογή της στρατηγικής του φόβου και της κινδυνολογίας για την προεκλογική περίοδο, ο κυριότερος από όλους είναι ότι η πλειονότητα των ιστορικών στελεχών της συντηρητικής παράταξης καταλογίζουν στον Αντώνη Σαμαρά αλλοίωση της ταυτότητας της ΝΔ και στροφής της σε ακροδεξιά μονοπάτια. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη στον Ασπρόπυργο, σε ένα πρωτοφανές παραλήρημα μισαλλόδοξου και εμφυλιοπολεμικού λόγου, το οποίο μάλιστα η ΝΔ αρνήθηκε να καταδικάσει. 

Τα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, βλέπουν μαζί με τον ελληνικό λαό τις δημοσκοπήσεις και διαπιστώνουν το προφανές, το οποίο δεν είναι άλλο από την εγκατάλειψη των παραδοσιακών ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης του ακροδεξιού κόμματος Σαμαρά. Οι ψηφοφόροι αυτοί, όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις (εδώ) στρέφονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η εσωκομματική αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά ξεκίνησε και επίσημα και μάλιστα δημοσίως, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, καθώς προεξοφλούν την συντριβή της ΝΔ την προσεχή Κυριακή. 

Η ομοβροντία δηλώσεων των «γαλάζιων» στελεχών είναι πρωτοφανής και δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντίστοιχη στην ιστορία της ΝΔ για πρόεδρο της παράταξης. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλή, έσπευσε άμεσα να «κατακεραυνώσει» στο Twitter τον Μάκη Βορίδη για τις δηλώσεις του, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο και υπογραμμίζοντας ότι «η ΝΔ έχει μάθει να σέβεται τα αποτελέσματα των εκλογών. Αρχή απαράβατη. Όποιος δεν συμφωνεί δεν έχει θέση ανάμεσά μας». 

Η πρώην βουλευτής, υπουργός και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, πήρε την σκυτάλη, τονίζοντας ότι «δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός», για να προσθέσει με νόημα ότι «από τις ελάχιστες καταθέσεις που έχω, δεν αποσύρω ούτε ένα ευρώ». Ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος πρόσφατα επέστρεψε στη ΝΔ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» και στον δημοσιογράφο, Νίκο Χατζηνικολάου, ζήτησε συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, δηλώνοντας παράλληλα για τις δηλώσεις Βορίδη ότι «όποιος διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη τον Οκτώβριο του 74' εκεί είναι η απάντηση στις δηλώσεις του κ. Βορίδη. Εγώ μένω πιστός σε αυτές τις αρχές. Σε αυτούς τους ανθρώπους απευθύνομαι. Αυτοί είναι που μας εγκατέλειψαν πικραμένοι και οργισμένοι γιατί τους δουλέψαμε». 

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σε ομιλία της, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, ενθυμούμενη ότι αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέστρεψαν την χώρα. Δεν θα μπορούσε να κάνει πιο σαφές το μήνυμά της προς τον απερχόμενο πρωθυπουργό. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, σε παρέμβασή του πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτικό σταθμό είχε δηλώσει ότι «δεν έχω κανένα δικαίωμα να φοβάμαι κάτι που θα εκλέξει ο ελληνικός λαός». Επεσήμανε το αυτονόητο, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και ζήτησε αντιπαράθεση στην βάση πολιτικών προγραμμάτων και όχι συζήτηση πάνω στην κινδυνολογία, στην οποία στηρίζει την προεκλογική της εκστρατεία η ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε παρέμβασή του σε συνάντηση του Κολεγίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Στρασβούργο, έκανε λόγο για ανάγκη «ευελιξίας» του Συμφώνου Σταθερότητας. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ευρισκόμενος πλέον στο κέντρο των αποφάσεων, βλέπει καθαρά την αλλαγή που συντελείται στην Ευρώπη, στέλνοντας ουσιαστικά και εκείνος, το μήνυμά του προς το εσωτερικό της ΝΔ.

Συμπερασματικά, αυτές οι επίσημες δηλώσεις από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, μπορούν να εκληφθούν ως προειδοποιητικές βολές για όλα όσα θα επακολουθήσουν μετά από το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου. Άλλωστε πέρα από τις δηλώσεις είναι κοινό μυστικό ότι το εσωτερικό της ΝΔ «βράζει» εδώ και πάρα πολύ καιρό και η ώρα της εκτόνωσης πλησιάζει. Φαίνεται ότι εκτός από τον πολιτικό χρόνο στην πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς χάνει και την προεδρία της ΝΔ. Την ίδια στιγμή, δεν θα μπορούσε να εκληφθεί ως έκπληξη αν οι εξελίξεις στη ΝΔ πάρουν ραγδαία μορφή μετά από το βράδυ της προσεχούς Κυριακής και ο απερχόμενος πρωθυπουργός οδηγηθεί ακόμα και στην έξοδο από το κόμμα μαζί με τις λοιπές ακροδεξιές φωνές, οι οποίες με δική του προσωπική επιλογή διείσδυσαν στη ΝΔ. Τα πάντα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν πολύ σύντομα…
Πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άσε ρε Χάρρυ και συ τώρα που καταρρέουν αυτοί που ψήφιζαν τα αντιλαϊκά και αντεθνικά μέτρα της Ν.Δ Καραμανλικοί-Μητσοτακικοί τάχατες ανακάλυψαν τελικά ότι η παράταξη τους ήταν υπο τον Σαμαρά ακροδεξιό κόμμα.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θέλουν τσακισμα που είναι από κάτω....διότι εάν ξανά σηκωθούν αλίμονο μας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΙΕΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.
ΟΙ ΣΑΜΑΡΑΣ, ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.