Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο Αντώνης παίζει μπαλίτσα;


Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Ν.Δ. χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τα παιδιά τον Ιούνιο του 2012. Ήταν τότε που εμφανίσθηκε ξαφνικά στις οθόνες μας ένα σχολείο απόκοσμο, με παιδάκια αποσβολωμένα κι έναν δάσκαλο που, αντί να κάνει μάθημα, καθόταν αμίλητος πίσω από την έδρα. Ξαφνικά, ένα κοριτσάκι άνοιξε το στόμα του και αρχίζει να αραδιάζει ερωτήσεις: «Γιατί, κύριε, δεν έχουμε ψωμί να φάμε και νερό να πιούμε; Γιατί η γιαγιά μου δεν έχει αντιπηκτικά, γιατί ο παππούς μου...
δεν έχει μασέλα, γιατί μας τρώνε τα μάτια οι ακρίδες; Γιατί, κύριε;». «Γιατί βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ, παιδί μου, και γυρίσαμε στη δραχμή», απάντησε ο κύριος, που, όπως καταλάβατε από τα συμφραζόμενα, δεν ήταν και ο Κύριος Ημών.

Δυόμισι χρόνια μετά, η Ν.Δ. προσέτρεξε και πάλι στα παιδιά, χρησιμοποιώντας τα αυτήν τη φορά ως κομπάρσους του Αντώνη Σαμαρά. Το σποτ της Ν.Δ. έχει ως εξής: Ο Σαμαράς έχει βγει από το Μαξίμου και πάει βόλτα μαζί με τους σωματοφύλακές του στο Ζάππειο. Πρώτο επικοινωνιακό λάθος: Τι τα θέλει τα σουλάτσα ο εργατικότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών; Και μάλιστα στο Ζάππειο, στην περιοχή που έχει συνδεθεί με αλλεπάλληλες κωλοτούμπες, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2 και πάει λέγοντας.
Τέλος πάντων, ο Σαμαράς πήγε στο Ζάππειο, είδε κάτι παιδάκια που έπαιζαν μπάλα και πλησίασε να τους μιλήσει. Δεύτερο επικοινωνιακό λάθος: Έπρεπε να περιμένει να πάνε τα παιδιά προς αυτόν, να τα εμποδίσουν οι σωματοφύλακές του και τότε εκείνος να πει: «Άφετε τα παιδία ελθείν προς εμέ». Να ομιλήσει με τα λόγια του Ιησού, να ομιλήσει ιεροπρεπώς, όπως ταιριάζει στον ηγέτη που έχει αλλεπάλληλα πάρε- δώσε με τον Θεό και την Παναγία. Ο Αντώνης όχι μόνο δεν περίμενε τα παιδιά, όχι μόνο πήγε κοντά τους, τους πήρε ο αχόρταγος και την μπάλα, το οποίο παραπέμπει ευθέως σε αρπαγή, σε ΕΝΦΙΑ, σε έκτακτη εισφορά και άλλα πλιατσικοειδή. Τρίτο επικοινωνιακό λάθος.
Το μέσο Ελληνόπουλο θα έλεγε στον Σαμαρά, «δώσε μας πίσω την μπάλα, ρε». Το παιδί του σποτ, αντιθέτως, με το που είδε τον πρωθυπουργό, του είπε: «Ο πατέρας μου λέει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα". Τέταρτο επικοινωνιακό λάθος: Αποκλείεται να είπε κάτι τέτοιο ένα παιδί που ζει στην Ηρώδου του Αττικού, διότι εκεί όπου τα σπίτια έχουν 14.000 ευρώ το τετραγωνικό, το μόνο πρόβλημα του μπαμπά είναι ότι δεν έχει αρκετό «Κρεμ ντε Κασίς» για να βάλει στην σαμπάνια του. «Δεν μας παρατάει ο κακομαθημένος ο μπαμπάς σου» θα έπρεπε να απαντήσει ο Σαμαράς, αντ' αυτού έβγαλε ολόκληρο λογύδριο, το οποίο κατέληξε ως εξής: «Για να παίξει μπάλα μια χώρα, όπως και μια ομάδα, πρέπει να έχει γήπεδο. Κι εμείς της το φτιάχνουμε το γήπεδο, καινούργιο. Αυτή είναι η αλήθεια. Πες το στον πατέρα σου".
Προφανώς νόμισε ότι ο πατέρας του μικρού Νίκου είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης.
Tου Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi

Δεν υπάρχουν σχόλια: