Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

2015 λόγοι για την ιστορική πολιτική αλλαγή

Πλησιάζει η ώρα της λύτρωσης

Πλησιάζει η ώρα της λύτρωσης
“ Ο ελληνικός λαός, ενωμένος, αλλάζει την σελίδα και αυτό θα ωφελήσει και την ίδια την Ευρώπη, η οποία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύει με οριστική διάλυση. Η χρονιά αυτή θα είναι όμορφη και η ιστορική πολιτική αλλαγή σύντομα θα είναι γεγονός. Οι λόγοι είναι 2015. Ίσως και περισσότεροι… ”
Του Κώστα Καπνίση
Η νέα χρονιά που μόλις άρχισε να κάνει τα πρώτα της βήματα δειλά – δειλά εκπέμπει παρά την δυσκολία των στιγμών για το λαό και τον τόπο τα πρώτα μηνύματα χαράς, αισιοδοξίας μα το κυριότερο από όλα ελπίδας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον. 

Τα πολλά και μεγάλα λόγια δεν ωφελούν μπροστά στις πραγματικά ιστορικές στιγμές που εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια όλων. Άλλωστε, όπως έλεγαν και οι Λατίνοι, τα λόγια πετούν και τα κείμενα, όσα όμορφα και να είναι, μπορεί να χαϊδεύουν τα αυτιά των περισσοτέρων γιατί έτσι έχει επικρατήσει (όχι μόνο στην Ελλάδα), αλλά τα λόγια είναι πια γνωστά και το μεγάλο στοίχημα είναι οι πράξεις. 

Ωστόσο, τούτος ο μήνας είναι αυτός, ο οποίος θα σημαδέψει και την χώρα και την Ευρώπη. Όπως πολλές φορές έχει αποδείξει η Ιστορία, δηλαδή οι πράξεις, η Ελλάδα, στην πιο κρίσιμη στιγμή, καλείται να μπει μπροστά, να δημιουργήσει τα μελλούμενα και να υπερασπιστεί πρώτα από όλα το λαό της (στο σύνολό του), αλλά και την ίδια την Δημοκρατία, καθώς και τα «παιδιά» της, την Αξιοπρέπεια, την Αλληλεγγύη, την Δικαιοσύνη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η κατάσταση βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο, σε αυτό που ονομάζεται μη περαιτέρω από τους νεοφιλελεύθερους (και όχι μόνο) που τα τελευταία 20 χρόνια άλωσαν την Ευρώπη και τους δημοκρατικούς της θεσμούς προσκυνώντας με ειδωλολατρικό οίστρο το χρήμα και τις περίφημες αγορές. Το διακύβευμα είναι πλέον τεράστιο, καθώς το ίδιο το σύστημα βρίσκεται μπροστά στα αδιέξοδα που δημιούργησε το ίδιο και τώρα σαν αδηφάγο τέρας απειλεί να διαλύσει την Ευρώπη, προκειμένου να διατηρήσει τα κεκτημένα σε βάρος των λαών. 

Δίκαια οι ευρωπαϊκοί λαοί στρέφουν το βλέμμα τους στην Ελλάδα. Το ίδιο πράγμα είχε συμβεί και στον Β’ ΠΠ. Τότε που όλος ο πλανήτης πίστευε ότι οι δυνάμεις του Άξονα ήταν ανίκητες και οι περισσότεροι, ο ένας μετά από τον άλλο, υπέκυπταν στο «μοιραίο». Και σήμερα πόλεμος είναι αυτό που γίνεται και καλύπτεται με τον οικονομικό μανδύα. Και σήμερα η Ελλάδα μετρά απώλειες στους κόλπους της κοινωνίας, σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ούτε καν οι νέες δυνάμεις του Άξονα. Οι δυνάμεις αυτές όμως αντί να υποχωρήσουν και να κρυφτούν από μόνες τους στους υπονόμους της Ιστορίας, εκεί δηλαδή που πραγματικά ανήκουν, αντιδρούν λυσσαλέα με όρους νέας Ιεράς Συμμαχίας.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Πάντα γινόταν και θα γίνεται, όπως άλλωστε θα εξακολουθήσει να υφίσταται το Καλό και το Κακό σε έναν κόσμο που δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Στην σημερινή συγκυρία οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες και η Αριστερά στην Ελλάδα καλείται να πράξει το ιστορικό της καθήκον. Στο πλευρό της στέκονται οι σύμμαχοί της, σύσσωμες οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες δημιουργούν ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο υπεράσπισης του λαού και της χώρας. 

Η διάκριση των γραμμών, των δύο πολιτικών επιλογών, είναι πια ξεκάθαρη τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και οι πάντες βρίσκονται σε διάταξη μάχης. Της πιο κρίσιμης μάχης μετά από τον Β’ ΠΠ. Οι καμπάνες της Ιστορίας ηχούν και καλούν σε γενικό προσκλητήριο. Οι νέες δυνάμεις του Άξονα και της Ιερής Συμμαχίας, μαζί με τους συμμάχους τους – ορατούς και αοράτους -  ευρισκόμενες σε πανικό διαισθάνονται την ήττα τους και προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασπάσουν το ευρύ μέτωπο αντίστασης. Δεν πρέπει να τα καταφέρουν και δεν θα τα καταφέρουν.

Κοντολογίς, στην Ελλάδα, στην οποία είναι στραμμένα ξανά τα βλέμματα όλου του κόσμου, στις 25 Ιανουαρίου γίνεται η αρχή και συγκρούονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Η χώρα αποχαιρετά οριστικά και αμετάκλητα την ολιγαρχία της διαφθοράς, της διαπλοκής και τους εκπροσώπους των ντόπιων και ξένων αφεντάδων και ανοίγει πανιά για την Δημοκρατία, την Αξιοπρέπεια και την Δικαιοσύνη. Η μάχη δεν θα είναι εύκολη, αλλά θα δοθεί και θα είναι νικηφόρα. Ο ελληνικός λαός, ενωμένος, αλλάζει την σελίδα και αυτό θα ωφελήσει και την ίδια την Ευρώπη, η οποία αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση κινδυνεύει με οριστική διάλυση. Η χρονιά αυτή θα είναι όμορφη και η ιστορική πολιτική αλλαγή σύντομα θα είναι γεγονός. Οι λόγοι είναι 2015. Ίσως και περισσότεροι…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"ΦΟΒΟΙ.... ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ.... ΕΛΠΙΔΕΣ !!!

Η Αριστερά ΠPO των ΠYΛΩN της EΞOYΣIAΣ 65 XPONIA META το τέλος του EMΦYΛIOY πολέμου (MAΣ) !!

Μία Kυβέρνηση Αριστεράς EINAI ΠPO των ΠYΛΩN ......."

ΓIATI TOΣO ΦΟΒΟ ;;; ΓIATI TOΣEΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ;;; ΓIATI ANAΦOPA ΣTON EMΦYΛIO (MAΣ) ;;;

1. TON EMΦYΛIO (MAΣ), MAΣ TON "KANAN" OI ΦIΛOI MAΣ, OI ΣKYΛOI, OI AΓΓΛOAMEPIKANOI MAZI ME TA ΠOΛIHTIKA/BAΣIHΛIKA KAI KOINΩNIKA AΠOBPAΣMATA TOYΣ AΓΓΛOΓEPMANOTΣOΛIAΔEΣ ! AN KAI H XΩPA, O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ, EKANE THN ΠPΩTH NIKH KATA TOY AΞΩNA (ΠPΩTH H EΛΛAΔA TΩN EΛΛHNΩN, ΔEYTEPH H ΣOB. ENΩΣH !!!) !! ΓIATI ;;; APAΓE ;;;; KATI EXOYME, KATI TPEXEI !!!

2. ΓIATI TOΣO ΦΟΒΟ ;;; ΦΟΒAΣTAI EΣEIΣ ;;; ΓIA TA ANOMA KAI ANΘEΛΛHNIKA KENTPA ΠOY YΠHPETHTAI ;;; O EΛΛHNIKOΣ ΛAOΣ ΔEN ΦOBATAI !!!

3. ΓIATI TOΣEΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ;;; MHN XAΣETAI TA KΛEMENA KAI TA ANOMA KAI TA ANΘEΛΛHNIKA ΣYMΦEPONTA ΣAΣ ;;; NAI, MHN ΑΝΗΣΥΧHTAI TZAMΠA !! ... ΘA TA X-A-Σ-E-T-A-I OΛA !!!!

4. ΕΛΠΙΔΕΣ !!! NAI O TOΠOΣ MAΣ, H XΩPA MAΣ, H ΠATPIΔA MAΣ, O EΛΛHNIKOΣ MAΣ, EMEIΣ, TO EΘNOΣ MAΣ, MONO ΕΛΠΙΔΕΣ, KAI OXI MONO ΕΛΠΙΔΕΣ, ΘA EXEI AΠO MIA ZΩNTANH EΛΛHNIKH APIΣTEPH EΘNIKH KYBEPNHΣH !!! ΔEN YΠAPXEI AΛΛH EΠIΛOΓH, ΔEN YΠAPXEI AΛΛOΣ ΔPOMOΣ !!! OI ΕΛΠΙΔΕΣ ΘA ΓINOYN ... ΠPAΞH !!!

YΠOΓPAΦH:

O AYPIANOΣ Y.E. ΣAΣ !