O Nίκος Χατζηνικολάου εξελίσσεται σε εξολοθρευτή των γαλάζιων πρωθυπουργών.
Η πολυετής εμπειρία του, οι ισχυρές προσβάσεις του στο πολιτικό σύστημα και τα οξυμένα δημοσιογραφικά αντανακλαστικά του, επιτρέπουν στον δημοσιογράφο να αξιολογεί σωστά τις ειδήσεις και ενίοτε προκαλεί ακόμη και πτώσεις πρωθυπουργών.
Ηταν o Nίκος Χατζηνικολάου που ανέδειξε την σημασία της πρωθυπουργικής κούρασης του Καραμανλή. Ο τότε πρωθυπουργός δήλωνε διαρκώς κουρασμένος και όπως θυμούνται οι περισσότεροι από μας ο Καραμανλής "πουλήθηκε" από τις κακές επιλογές των υπουργών του.
Στην κυβέρνηση της ΝΔ υπήρχαν υπουργοί βουτηγμένοι στη διαπλοκή. Υπουργοί που ακύρωναν καθημερινά τον Καραμανλή μιλώντας απευθείας με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες. Υπουργοί οι οποίοι παρείχαν ασυλία στους κολλητούς τους μηντιάρχες. Ηταν φυσικό ο Καραμανλής ως πρωθυπουργός να είναι κουρασμένος με αυτά τα πολιτικά απόβλητα που είχε κάνει υπουργούς.
Ο Καραμανλής δήλωνε κουρασμένος.
Προφανώς την ατάκα αυτή την είχαν ακούσει κι άλλοι δημσιογράφοι-ο Νίκος Χατζηνικολάου όμως είχε τα αντανακλαστικά να την αναδείξει.
Οπως και τώρα.
Η Realnews απεκάλυψε το email-βόμβα της Τρόικας που απειλεί να μετατρέψει τη χώρα σε απέραντο νεκροταφείο ανθρώπων, επιχειρήσεων, ονείρων.
Η Τρόικα σε συνδυασμό με το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό του πελατειακού κράτους αποτελούν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ.
Μόνο αν η Τρόικα αποφασίσει να στραφεί στον πραγματικό εμπόδιο των μεταρρυθμίσεων που δεν είναι άλλο από το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα έχει τύχη η χώρα.
Για την ώρα το email με τις απαιτήσεις της Τρόικας ξεγύμνωσε μια ακόμη μυστική συναλλαγή της κυβέρνησης και προσωπικά των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίοι χάνουν διαρκώς έδαφος εντός και εκτός της χώρας.
Η εικόνα του αμήχανου Βενιζέλου στην χθεσινοβραδινή Ανατροπή του Πρετεντέρη ακριβώς αυτό καταδείκνυε. Οτι είχαν να δώσουν το έδωσαν.
Οσο για τον Νίκο Χατζηνικολάου και την Realnews, η αποκάλυψη του email με τα μέτρα-κολαστήριο που ζητά η Τρόικα 4 χρόνια μετά από την στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Ελλάδα-λες και τόνοι αίματος όλα αυτά τα χρόνια πήγαν στο βρόντο-δείχνει ανάγλυφα της ανικανότητα της σημερινής κυβέρνησης.
Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας του Χατζηνικολάου όπως όλα δείχνουν έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για έναν ακόμη γαλάζιο πρωθυπουργό...
Πηγή