Konstantinos Tsakalidis / SOOC


Παρωδία χωρίς τέλος και εξαπάτηση δίχως αιδώ.
48 ώρες πριν 155 εκπρόσωποι του ελληνικού λαού υπερψηφίσουν τον προυπολογισμό του 2015 ο υπουργός Οικονομικών με email δεσμευόταν στην Τρόικα ότι θα υπάρξει συμπληρωματικός προυπολογισμός-με απλά λόγια οι 155 συμμετέχοντας σε μια θλιβερή θεατρική παράσταση ψήφιζαν έναν προυπολογισμό ο οποίος δεν θα εφαρμοστεί. Μιλάμε για την αποθέωση της "δημοκρατίας".
Την αποκάλυψη κάνει το ΒΗΜΑ.
Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης απέστειλε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής δεύτερη επιστολή (e-mail) στις Βρυξέλλες επιδιώκοντας να γεφυρώσει μέρος των διαφορών στο δημοσιονομικό κενό και στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, η εφαρμογή των οποίων θα έρθει τελικά νωρίτερα από τον αρχικό σχεδιασμό.
Κατά τις πληροφορίες στη νέα αυτή επιστολή του δεσμεύεται ότι αν παρατηρηθούν αποκλίσεις στα βασικά οικονομικά μεγέθη θα καταθέσει στη Βουλή συμπληρωματικό προϋπολογισμό με προσυμφωνηθέντα μέτρα εντός του α' εξαμήνου του 2015.
Επαναλαμβάνει την απόφαση για αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία, κατάργηση φοροαπαλλαγών και δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τις δράσεις που απαριθμούσε στην πρώτη του επιστολή - ολική επαναφορά της έκτακτης εισφοράς στα εισοδήματα, αυξήσεις σε ποτά, τσιγάρα και πολυτελή είδη, περικοπές δαπανών στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στελέχη και πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εισηγούνται στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να αναλάβει πρωτοβουλίες και να επισπεύσει τις διαδικασίες εκλογής του Προέδρου.
Το βασικό επιχείρημα είναι ότι μόνο έτσι θα εκλείψει ο παράγοντας της πολιτικής αβεβαιότητας. Αν εκλεγεί Πρόεδρος, η κυβέρνηση θα έχει τον χρόνο να ψηφίσει τα μέτρα που απαιτούνται και να κλείσει τη συμφωνία με την τρόικα, διαφορετικά θα οδηγηθούμε σε πρόωρες κάλπες με ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των κομμάτων που δεν θα συναινέσουν.
Πηγή